İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Kilisesi ile Ortodoks St. Panteleimon Manastırı’na ortak ziyaret

Bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi parti temsilcileri, Slovak Büyükelçiliği yetkilileri, BM Kalkınma Programı Gelecek İçin Ortaklık Projesi (UNDP-PFF ), Kıbrıs’ta yaşayan Ermeni Cemaati Temsilcilerinden oluşan heyet, bugün, Beşparmak Dağları’ndaki Sourp Magar Ermeni Manastırı ile Çamlıbel’deki Ortodoks St. Panteleimon Manastırı’nı ziyaret etti.

Ziyarete, Slovak Büyükelçiliği tarafından Lerda Palas’ta düzenlenen toplantılara katılan Türk ve Rum siyasi partilerin bazıları katıldı.
Ziyaretlerde yapılan açıklamalarda, Kıbrıs’ta sadece Kıbrıs Türk ve Rum halklarının değil, Ermeni, Maronit ve Latinlerin de yaşadığına işaret edilerek, bu toplumların da kültürel miraslarına sahip çıkılması gerekliliği üzeride duruldu.
Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin, Ermeni, Maronit, Latinlerin de kültürel miraslarına sahip çıkılması için harekete geçmesi çağrısı yapıldı.
Kıbrıslı Türk, Rum siyasi parti temsilcileriyle, Slovak Büyükelçilik yetkilileri ve Ermeni Cemaat temsilcilerinden oluşan heyet, Çamlıbel’de ayrıca ÇAMSEV’i ziyaret etti.
Heyet daha sonra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de yaşayan Moranitlerin köyü olarak bilenen Kormacit’e gitti.
Burada Moronitlerle sohbet  edilerek birlikte yemek yenildi.

Yorumlar kapatıldı.