İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bahe’nin hikayesi

8. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda Mardin’de Deyrulzafaran Manastırı’na 10 yaşında bırakılan 77 yaşındaki Bahe’nin hayat hikayesinin anlatıldığı ”Misafir” adlı belgesel filmin “En İyi Belgesel” ödülüne layık görülmesi film ekibinde memnuniyetle karşılandı.

Mardin’deki Deyrulzafaran Manastırı’na 10 yaşında bırakılan 77 yaşındaki Bahe’nin hayat hikayesinin konu edindiği ”Misafir” adlı belgesel filmin, Kuzey Amerika’nın ilk Türk belgesel ve kısa film yarışması niteliğindeki 8. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda “En iyi Belgesel’ ödülüne layık görülmesi film ekibinde memnuniyetle karşılandı.

                                                                                                            
EN İYİ BELGESEL ÖDÜLÜ
Filmin Mardinli yönetmeni Haydar Demirtaş, Boston Türk Filmleri Festivalinde belgesel ve kısa film kategorisinde 40 filmin yarıştığını, bu filmler arasında manastırdakiler tarafından büyütülen ve “Bahe” olarak tanınan Circis Kaplan’ın yürekleri acıtan hikayesini ve annesine duyduğu özlemi Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice anlattıkları “Misafir” adlı belgesel filmin de bulunduğunu söyledi.
Daha önce aynı festivalden “Babam Tarih Yapıyor” adlı belgesel ile “En iyi izleyici özel ödülü”nü aldıklarını, bu yıl da “Misafir” adlı belgesel filmi ile “En İyi Belgesel” ödülünü kazandıklarını hatırlatan Demirtaş, şöyle konuştu:
BAHE’NİN HİKAYESİNDEN
“Bizleri Bahe’nin hayat hikayesi çok etkilemişti. Bunu belgesel film yaptık. Bu belgesel film, başta dünyanın en prestijli film festivali olan 66. Cannes Film Festivali, Short Film Corner olmak üzere 3. Amed Belgesel Film Festivali, 6. İstanbul Belgesel Günleri, 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 19. Film Festival DellaLessinia Film Festival, 2. Uluslararası Duhok Film Festivali, 2.Uluslararası Zeugma Film Festivali ve 4.Uluslararası Malatya Film Festivalinde seyirci ile buluşmuştu. Geçen yıllarda ‘Babam Tarih Yapıyor’ adlı belgesel ile ‘En İyi İzleyici Özel Ödülü’nü aldığımız 8. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışmasında bu yıl da ‘Misafir’ belgesel filmi ile ‘En İyi Belgesel Ödülü’nü kazandık. Çok mutluyuz ve guruluyuz”
Demirtaş, başarılarının haklı gururunu yaşadıklarını anlatarak, bu başarının büyük bir ekip ve emek ile geldiğini belirtti.
Yapımda emeği geçen herkese teşekkür eden Demirtaş, “Film Mardin’in kültürel zenginliklerini de yansıtıyor. Mardin’i sanatsal faaliyetlerle tanıttığımız için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Mardin’de yeni projeler üzerinde de çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.