İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Yukarı Karabağ’da yeni bir aşama başladı’

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Yukarı Karabağ sorununun çözüm sürecinde yeni bir aşama başladığını söyledi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Yukarı Karabağ sorununun çözüm süreci kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le 19 Kasım’da Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i, sorunun çözülmesinde istekli gördüğünü belirten Sarkisyan, fakat bunun yeterli olmadığını iddia etti.
Çözüm isteğinin kendilerinde de olduğunu ifade eden Sarkisyan, sorunun kısa zamanda çözülmesini arzu ettiklerini vurgulayarak, “Fakat Azerbaycan tarafı sorunun çözülmesini hangi şartlarla istiyor, biz hangi şartlarla istiyoruz, bütün mesele burada. Yaptığımız görüşmeyi genel olarak ele aldığımızda olumlu değerlendiriyorum. Görüşme, çözüm süreci için yeni bir aşama ve başlangıçtır” dedi.
Aliyev’le karşılıklı olarak, dışişleri bakanlarına Aralık ayı başlarında yeniden bir araya gelmeleri talimatı verdiklerini ifade eden Sarkisyan, aynı tarihlerde AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının bölgeyi ziyaret edeceğini ve Aliyev’le tekrar bir araya gelme konusundaki anlaşmanın, bu ziyaretin sonrasında hayata geçirileceğini belirtti.
Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki Yukarı Karabağ sorununun çözümü için yürütülen çalışmalar AGİT Mins grubunun koordinatörlüğünde yürütülüyor.

Yorumlar kapatıldı.