İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Azerbaycan cumhurbaşkanında sorun çözme arzusunu gördüm, ancak bu yeterli değil

Azerbaycan cumhurbaşkanında sorunu çözme arzusunu gördüm, ancak bu yeterli değil. Bu arzu bizde de mevcut. Ben şahsen sorunu mümkün olduğunca kısa zamanda çözümlenmesini arzu ediyorum. Ancak Azerbaycan cumhurbaşkanı hangi koşullarla sorunu çözmek istiyor ve ben hangi koşullarda sorunu çözmek istiyorum, işte tüm sorun burada. Ancak tekrar söylüyorum, buluşmayı olumlu olarak değerlendiriyorum. Dışişleri bakanlarımıza, Aralık ayı başında yeni yönergelerimiz zemininde bir müzakere aşamasına başlamaları talimatını verdik.
***
Azerbaycan cumhurbaşkanıyla buluşma büyük bir ihtimalle müzakerelerde yeni bir etap yeni başlangıç anlamına gelmekte. Açıklama bugün 22 Kasım’da Kültür Bakanlığını ziyareti esnasında Bakanlık yönetici kadrolarıyla istişare toplantısı esnasında Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi.
″Serj Sarkisyan Azerbaycan cumhurbaşkanıyla Viyana’da gerçekleşen buluşmasını nasıl değerlendiriyor? Ve acaba müzakere sürecinde belli bir ilerlemeye ilişkin konuşmak mümkün mü?″ sorusuna cumhurbaşkanı yanıtında şunları kaydetti:
«İlerlemeye ilişkin konuşmakta zorlanıyorum, ancak buluşma sonrasında ″nasıl değerlendiriyorsunuz?″ sorusuna kısaca ″normal″ dedim.Gerçekten normal değerlendiriyorum. Normal şu anlamda ki, fiilen bu buluşma büyük bir ihtimalle müzakerelerde yeni bir etap yeni başlangıç anlamına gelmekte. Biz hemen hemen iki yıl buluşmalar gerçekleştirmedik. Bu müzakerelerin yüksek düzeyde  durdurulmuş olduğu anlamına gelmekte. Azerbaycan cumhurbaşkanında sorunu çözme arzusunu gördüm, ancak bu yeterli değil. Bu arzu bizde de mevcut. Ben şahsen sorunu mümkün olduğunca kısa zamanda çözümlenmesini arzu ediyorum. Ancak Azerbaycan cumhurbaşkanı hangi koşullarla sorunu çözmek istiyor ve ben hangi koşullarda sorunu çözmek istiyorum, işte tüm sorun burada. Ancak tekrar söylüyorum, buluşmayı olumlu olarak değerlendiriyorum. Dışişleri bakanlarımıza, Aralık ayı başında yeni yönergelerimiz zemininde bir müzakere aşamasına başlamaları talimatını verdik. Ve görüldüğü kadarıyla yakın gelecekte, bu buluşmalar sonucunda da gerçekliğe dönüşecek Azebaycan cumhurbaşkanıyla sağladığımız mutabakat  çerçevesinde Aralık ayında eşbaşkanlar bölgeyi ziyaret edecekler».
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.