İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oğul Aktuna Ermeni patriği (Patrik Genel Vekili) ile görüştü

Ermenilerin ruhani lideri Başpiskopos Aram Ateşyan’ı ziyaret eden Aktuna, Ermeni yurttaşların sorunları hakkında bilgi aldı. Ermenilerin ruhani lideri Başpiskopos Aram Ateşyan’ı Kumkapı’daki  Patriklik makamında ziyaret eden Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Oğul Aktuna, Ermeni vatandaşların sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.Türkiye genelinde 70 bin Ermeni kökenli vatandaş olduğunu söyleyen Başpiskopos Ateşyan, ‘Bunların 20 bini Bakırköy’de oturuyor. İlçenizde olan Ermeni  kökenli vatandaşların  sorunlarına vakıf olduğunuzu görmek bizleri mutlu etti’ diye konuştu.

Yüzyıllardır bu topraklarda yaşadıklarını hatırlatan Başpiskopos Aram Ateşyan, ‘Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiği zaman Anadolu’daki Ermeni patriğini İstanbul’a çağırdı. Bundan sonra İstanbul’da ikamet edin diyerek Patrikhane’yi  İstanbul’a taşıdı. Ve Ermeniler bu vatanın öz evlatlarıdır diyerek Ermenileri onurlandırdı. Bizler bu ülkenin evlatlarıyız’ dedi.
AKTUNA, DİL, DİN, IRK AYRIMI YOK
Bakırköy’ü semt semt, sokak sokak gezerek sorunları bire bir görüşerek yerinde tespit ettiğini söyleyen Aktuna, ‘Ermeni vatandaşlarımızın sorunlarının farkındayım. Bu sorunları birlikte, gönül gönüle çözeceğiz. Bakırköy halkının mutluluğu benim mutluluğum olacak. Hiçbir ayrım gözetmeden, ötekileştirmeden kardeşçe yaşamak ilkemiz olacak’ diye konuştu.

http://www.gercekgundem.com/yerel-secim/6580/ogul-aktuna-ermeni-patrigi-ile-gorustu

Yorumlar kapatıldı.