İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkolog: Ermenistan’a ilişkin Türkiye’nin adımları yaklaşan 2015’le bağlantılı


Türkiye, Ermenistan’la ilişkileri normalleştirme inisiyatifini yeniden canlandırmaya çalışıyor, bu bölgede Türkiye için oluşan elverişsiz koşullar ve başlıcası yaklaşan 2015’le bağlantılı. Açıklama bugün 21 Kasım’da düzenlenen basın toplantısında Türkolog Andranik İspiryan’dan geldi.

Türkolog, son birkaç hafta esnasında Türk basınında Ermenistan’la ilişkilerin normaleşmesi girişiminin gerekliliğine ilişkin habeleri, Türkiye Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu’nun demeçleri izledi. İspiryan, ilişkilerde normalleşmeye ilişkin Davutoğlu’nun demeçlerinde yeni bir şey bulunmadığını, dahası Davutoğlu’nun tekrar Karabağ sorununu önkoşul olarak koyduğunu, bunun sürecin çıkmazda olduğunu gösterdiğini kaydetti.
Türkolog, Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkilerin normalleşmesi inisiyatifini yeniden canlandırmaya çalıştığını, bunun bölgede Türkiye için oluşan elverişsiz koşullar ve başlıcası Ermeni Soykırımının 100. Yılının anılacağı yaklaşan 2015’le bağlantılı oluğunu kaydetti.
Son dönemde Türkiye Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Ermenistan’la ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin sıkça demeçlerde bulunduğunu, ancak Karabağ sorununu da ön şart olarak eklediğini kaydedelim.
Fotoğraf: Arsen Sarkisyan/NEWS.am
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.