İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«İrades de Facto»:/ Aşotyan’ın önerisi: Ermenice resmi dil, Rusça çalışma dili olsun

«Rossotrudnichestvo» Başkanı Konstantin Kosochov’la buluştuğunu, Kosochov’un «Golos Rossii» radyo istasyonunda tanınmış programına katılarak ″Örneğin cüret ederek, tüm üye devlet dillerinin resmi sayıldığı AB deneyiminin alınmasının kötü olmayacağını söylememe izin veriniz. Şimdi Ermenice de Gümrük Birliği için resmi dil olarak belirlensin, Rusça ise çalışma dili olsun.″ dediğini yazmakta.

***
«İrades de Facto» ″Geçtiğimiz günlerde resmi ziyareti çerçevesinde Moskova’da bulunan Ermenistan Cumhuriyetçi Parti (ECP) Dış İlişkiler Bşk. yard., Eğitim ve Bilim bakanı Armen Aşotyan’ın diğerleri yanısıra «Rossotrudnichestvo» Bşk. Konstantin Kosochov’la buluştuğunu, Kosochov’un «Golos Rossii» radyo istasyonunda tanınmış programına katılarak ″Örneğin cüret ederek, tüm üye devlet dillerinin resmi sayıldığı AB deneyiminin alınmasının kötü olmayacağını söylememe izin veriniz. Şimdi Ermenice de Gümrük Birliği için resmi dil olarak gözlemlensin, Rusça ise çalışma dili olsun.″ dediğini yazmakta.
Kuşkusuz sadece Putin’in ifadesiyle 2.5 milyonluk Ermeni Diasporası olan Rusya fonunda, beklenen «Gümrük» fonunda daha da enteresan bir öneri olmakta.
Ayrıca, Pazar günü Ermenistan Parlamentosunda gerçekleşen BDT ülkeleri Avrasya Entegrasyon ve Yurttaş İşleri Komisyonu üyeleriyle buluşma esnasında Nikol Paşinyan, başka herhangi bir dilin Ermenistan’da benzeri bir statüye sahip olmadığından, Rusların niçin Ermenistan’da Rusça için özel statü talep etmelerine yönelik şaşkınlığını ifade etti.
Bir taraftan Gümrük Birliğinin ″eşit güçte″ olanların birliği olduğunu, Aşotyan’ın dediğinin de kesinlikle yeri olduğunu tarafımızdan ekleyelim (…)»
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.