İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım iddialarına 1915’in 100’üncü yılında dev ‘külliyat’lı yanıt

Hakan Kurban
Tehciri başlatan Sevk ve İskan Kanunu’nun 100’üncü yıldönümünde, soykırım iddialarını dünya genelinde yaymayı ve çeşitli ülkelerde kanunlar çıkarmayı planlayan diasporaya karşı, akademik ve diplomatik çalışma yürütülecek. Türk Tarih Kurumu (TTK) ise dev bir külliyat hazırlığında… Projeye göre; Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihsel süreçte geçirdiği evreler, farklı uzmanların kalemiyle ele alınıyor. Bu çerçevede, Tehcir Kanunu olarak bilinen Sevk ve İskân Kanunu’nun hangi amaçla çıkarıldığı, nasıl uygulandığı, neler yaşandığı, bugün ortaya atılan iddiaların temeli uzmanlar kanalıyla gözler önüne serilecek… Dünyanın dört bir yanından ünlü tarihçilerin katılacağı sempozyumlara da ağırlık verilecek. Bu kapsamda, dört yılda bir yapılan “Türk Tarih Kongreleri”nin 17’ncisi, 15-19 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Kongrenin ana başlıklarından birinin, soykırım iddiaları olması öngörülüyor.

***
Tehciri başlatan Sevk ve İskan Kanunu’nun 100’üncü yıldönümünde, soykırım iddialarını dünya genelinde yaymayı ve çeşitli ülkelerde kanunlar çıkarmayı planlayan diasporaya karşı, akademik ve diplomatik çalışma yürütülecek. Türk Tarih Kurumu (TTK) ise dev bir külliyat hazırlığında.
KÜLLİYAT 2015’E HAZIR: TTK yetkilileri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, çalışmada gelinen aşamayla ilgili bilgi verirken, Türk-Ermeni İlişkileri Külliyatı’nın, 2015’e hazır hale getirileceğini kaydetti. Projeye göre; Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihsel süreçte geçirdiği evreler, farklı uzmanların kalemiyle ele alınıyor. Bu çerçevede, Tehcir Kanunu olarak bilinen Sevk ve İskân Kanunu’nun hangi amaçla çıkarıldığı, nasıl uygulandığı, neler yaşandığı, bugün ortaya atılan iddiaların temeli uzmanlar kanalıyla gözler önüne serilecek.
BİR DİZİ SEMPOZYUM: Dünyanın dört bir yanından ünlü tarihçilerin katılacağı sempozyumlara da ağırlık verilecek. Bu kapsamda, dört yılda bir yapılan “Türk Tarih Kongreleri”nin 17’ncisi, 15-19 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Kongrenin ana başlıklarından birinin, soykırım iddiaları olması öngörülüyor.

http://www.aksam.com.tr/siyaset/soykirim-iddialarina-1915in-100uncu-yilinda-dev-kulliyatli-yanit/haber-261828

Yorumlar kapatıldı.