İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya büyükelçisi: Ermenistan, egemenliğinin bir kısmını bırakmak zorunda olacak

″Erivan’dan, Ermenistan’ın egemenliğini kaybedeceği ve böylece Sovyetler Birliğinin yeniden yaratıldığı yönünde  ifade edilen endişelere tepkiniz nedir?″ sorusuna elçi ″Acaba AB üyesi ülkeler birleşirken egemenliklerinin bir kısını kurban etmediler mi? Bu ülkelerden bir kısmı hatta kendi sanayilerini, tarımlarının belli bir kısmını feda ettiler. Ayrıca, Gümrük Birliği benzeri fedakarlıklar talep etmiyor. Dahası Ermenistan’ın sanayi ve tarımı gelişim ve Avrasya piyasasına girmek için ek teşvik kazanır″… Gümrük Birliği üyesi ülkeler kendi egemenliklerini tamamıyla kaybetmezler, ancak egemenliklerinin bir kısmını, tereddüt göstermeksizin, ulus üstü organlara nakletmeliler. Bu hem Batı’da hem Doğu’da nerede olursa olsun tüm entegrasyon birliklerinde gerçekleşmekte″. şeklinde yanıtladı.

***
Ermenistan Gümrük Birliğine üye olarak egemenliğinin bir kısmını terk etmek zorunda olacak. Açıklama Rusya’nın Erivan Büyükelçisi Ivan Volonkin’in «Özgürlük Radyosu»na (RFE/RL) vediği özel röportajla geldi.
Rusya elçisi aynı zamanda Rusya da dahil olmak üzere Gümrük Birliği diğer üyelerinin de egemenliklerinin bir kısmını aktardıklarını sözlerine ekledi.
″Erivan’dan, Ermenistan’ın egemenliğini kaybedeceği ve böylece Sovyetler Birliğinin yeniden yaratıldığı yönünde  ifade edilen endişelere tepkiniz nedir?″ sorusuna elçi ″Acaba AB üyesi ülkeler birleşirken egemenliklerinin bir kısını kurban etmediler mi? Bu ülkelerden bir kısmı hatta kendi sanayilerini, tarımlarının belli bir kısmını feda ettiler. Ayrıca, Gümrük Birliği benzeri fedakarlıklar talep etmiyor. Dahası Ermenistan’ın sanayi ve tarımı gelişim ve Avrasya piyasasına girmek için ek teşvik kazanır″ şeklinde yanıtladı.
Sovyetler Birliğinin yeniden yaratılmasına ilişkin endişeler konusunda Volonkin şunları kaydetti: ″Sovyetler Birliği artık geçmişte ve olumlu ve olumsuz yönleriylr beraber SSCB’ye geri dönüş yok. Yeni bir SSCB olmayacağına kesinlikle eminim. Gümrük Birliği üyesi ülkeler kendi egemenliklerini tamamıyla kaybetmezler, ancak egemenliklerinin bir kısmını, tereddüt göstermeksizin, ulus üstü organlara nakletmeliler. Bu hem Batı’da hem Doğu’da nerede olursa olsun tüm entegrasyon birliklerinde gerçekleşmekte″.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.