İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Hepiniz Ermeni’siniz, aklınızı alırız!’

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan tarafından Erzurum ve bazı ilçelerin adının değiştirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği kanun teklifine tepki gösterildi… Kamu- Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar şunları söyledi:  “Tarih bu coğrafyayı Erzurum olarak yazmıştır, sonsuza kadarda Erzurum olarak yazılacaktır. BDP Milletvekili Altan Tan’ın bu kanun teklifi tam anlamıyla hadsizlik ve kendini bilmezliktir. Sözde ‘Demokratikleşme Paketi’ bize göre ‘İhanet Paketi’nden cesaret alan ve bölücü terör örgütünün sözcüsü gibi davranan Altan Tan’ın Büyük Ermenistan Projesi’yle örtüşen bu kanun teklifi sözde ‘Ermeni Soykırımı’nın 100’ncü yılında yani 2015 yılına bugünden sinsice yapılan bir hazırlıktır. Büyük Türk milleti bu hain ve sinsi oyunu bozacak, Aziziye Tabyalarında verilen cevabı zamanı geldiğinde tekrar verecektir. (Irkçılığın sonu yok. HYETERT)

***
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan tarafından Erzurum ve bazı ilçelerin adının değiştirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği kanun teklifine tepki gösterildi.
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği bugün öğlen saatlerinde Valilik Binası önünde toplanıp yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Havuzbaşı’na yürüdü.
Ellerinde Türk bayrağı ve ‘Hepiniz Ermeni’siniz’, ‘Akıllı ol aklınızı alırız’, ‘Adımızı 1877-1878’de Aziziye’de tescilledik’ yazılı pankartlarla Havuzbaşı’na gelen grup Atatürk Anıtı ı önünde Erzurum yazısını açtı.
BDP’li Milletvekili Altan Tan tarafından verilen kanun teklifindeki ‘Erzerom’ isminin sadece Ermeni ve bazı yabancı tüccarlar tarafından kullanılmış ve hiçbir zaman isim değeri taşımadığını öne süren Kamu- Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar şunları söyledi:
‘ALTAN TAN’IN BÜYÜK ERMENİSTAN PROJESİ’
“Tarih bu coğrafyayı Erzurum olarak yazmıştır, sonsuza kadarda Erzurum olarak yazılacaktır. BDP Milletvekili Altan Tan’ın bu kanun teklifi tam anlamıyla hadsizlik ve kendini bilmezliktir. Sözde ‘Demokratikleşme Paketi’ bize göre ‘İhanet Paketi’nden cesaret alan ve bölücü terör örgütünün sözcüsü gibi davranan Altan Tan’ın Büyük Ermenistan Projesi’yle örtüşen bu kanun teklifi sözde ‘Ermeni Soykırımı’nın 100’ncü yılında yani 2015 yılına bugünden sinsice yapılan bir hazırlıktır. Büyük Türk milleti bu hain ve sinsi oyunu bozacak, Aziziye Tabyalarında verilen cevabı zamanı geldiğinde tekrar verecektir. Bizler var oldukça kirli emellerinizi gerçekleştiremeyeceksiniz.”
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği dilekçede Erzurum adının Erzerom ilçelerinden Tekman’ın Tatos, Hınıs’ın Xınus, Çat’ın Oxle, Karayazı’nın Gogsi, Uzundere’nin Azord, Aşkale’nin Eşgele ve Şenkaya’nın ise Bardiz olarak değiştirilmesini istemişti. (Agos)

Yorumlar kapatıldı.