İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şam Ermeni Okulu saldırısında hayatını kaybedenler için Ayin-i Ruhani düzenlenecek

12 Kasım’da toplanan Ana Taht Kutsal Etchmiatsin Ruhbanlar Konsey Oturumu esnasında Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II, Şam Surp Sarkis Kilisesi bitişiğinde faaliyet gösteren Surp Targmançats Lisesi yakınında 11 Kasım’da gerçekleşen terör olayından acıyla bahsetti; saldırı sonucu yetişkinler yanı sıra okul öğrencisi çocuklar da hayatını kaybetmişti.

Ana Taht Kutsal Etchmiatsin Enformasyon Dairesinden verilen bilgiye göre; Katolikos Hazretleri eğtim kurumuna yönelik gerçekleştirilen canice saldırıyı sert bir dile kınadı, çatışmalar esnasında Hıristiyan toplulukların özel hedef haline dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Bu bağlamda Dünya Ermenileri Başpatriği, Şam Ermeni Diyakosluğu ruhani önderi Piskopos Armaş Nalbandyan aracılığıyla olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerini iletti, Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’in ruhanilere ve tüm halkla olmak üzere Suriye’li Ermenilerle dayanışmasını sürdüreceğinin altını çizdi.
17 Kasım’da Ana Mabed’de, olayda hayatını kaybedenler için Patarak ayini düzenlenecek, Suriye’de barışın yeniden tesisi için dua edilecek.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.