İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Abdullah Gül: Türkiye olarak sorunların diplomasi yoluyla çözülmesine önem veriyoruz

Türkiye’den «Star» gazetesinde yer alan haberde; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Dağlık Karabağ sorununda Türkiye’nin adaletli tavrına minnettarlık duydukları kaydedildi. Cumhurbaşkanı Gül ise sorunun çözümünde diplomatik yolların izlenmesi gerektiği vurgusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AzerbaycanCumhurbaşkanı İlham Aliyev’i Çankaya Köşkü’nde ağırlıyor. Tekrar cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk resmi ziyaretini Ankara’ya gerçekleştiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, tevdi edilen Devlet Nişanı’nın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte ortak basın toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı kendisine tevdi edilen Azerbaycan’ın en yüksek nişanı Haydar Aliyev Nişanı’nı almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çankaya Köşkü’ndeki başbaşa ve heyetler arası görüşmede Dağlık Karabağ sorunun da ele alındığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, ‘‘Türkiye olarak sorunların diplomasi yoluyla çözülmesine önem veriyoruz.” sözlerine yer verdi. Gül, İlham Aliyev’i üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik ederken, kendisinin de Cumhurbaşkanlığı’na seçildiğinde ilk ziyaretini bu ülkeye gerçekleştirdiğini aktardı. Görüşmelerde iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel konularının da ele alındığı ifade edildi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin gelişmişliğinden Azerbaycan olarak kendilerinin de gururlandığını kaydeden Aliyev, ‘‘Türkiye ne kadar güçlü olursa Azerbaycan da o kadar güçlü olacaktır.” şeklinde konuştu. Konuk Cumhurbaşkanı, iki ülke ilişkilerini müttefiklik düzeyinde olduğunu ekledi. Aliyev, ‘‘Dağlık Karabağ meselesinde Türkiye’nin adaletli tavrına minnettarız. Türkiye her zaman bu konuda yanımızdadır. Meselenin halledilmesine Ermenistan imkan vermiyor. Bir milyondan fazla Azeri vatandaş topraklarından uzak yaşıyor. Etnik temizleme siyaseti yapılıyor.” sözlerine yer verdi. Aliyev, Azeri yatırımların en fazla yapıldığı ülkenin ise Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.