İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Kiliseler Konseyi Genel Kurulunda Ermeni Soykırımının 100. Yılı ve Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığı konuları değerlendirildi

Güney Kore’nin Bosan kentinde devam eden Dünya Kiliseler Konseyi (DKK) 10. Genel Kurulunda bir dizi karar kabul edildi. 6 Kasım oturumunda  «Devleti olmayan halkların haklarına ilişkin» bildirinin görüşülmesi esnasında Dünya Ermenileri Katolikosluğu Heyeti tarafından Dağlık Karabağ halkının özgür ve bağımsız yaşama hakkının savunulması konusu gündeme getirildi. Heyet, DKK’ne bu mesele vesilesiyle dünyada uygulanan çifte standartları kınama çağrısında bulundu.Aynı gün Genel Kurul katılımcısı 345 kiliseden 3000 delege, Katolikos Garegin II ve Kilikya Katolikosluğu resmi başvurusu yanısıra DKK Merkez Komitesindeki Ermeni Kilisesi naiblerinin ısrarlı çalışmaları çerçevesinde Ermeni Soykırımının 100. Yılı vesilesiyle özel bir karar kabul etti.

İlgili tasarıyla:
1.24 Nisan 2015 döneminde Cenevre’de DKK üyesi kiliseler, uluslararası farklı kuruluşlar, hukukçular,insan hakları savunucuları katılımıyla uluslararsı bir konferans düzenlenmesine,
2.Aynı uluslararası konferansa paralel olarak Cenevre Büyük Katedralinde «Kiliselerarası Dua» düzenlenmesi,
3.Uluslararası konferans günlerinde tüm dünya kiliselerine Ermeni şehitleri için dua edilmesi çağrısında bulunulmasına karar verildi.
Tasarı Ermeni Soykırımının 100. yılı yaklaşırken 1983 yılında kabul edilen DKK tutumunu yeniden teyid etti, bu Ermeni Soykırımının tanınması sürecinde önemli bir kazanımdı.
6 Kasım’da gerçekleşen oturumlardan birinde DKK Merkez Komite seçimi gerçekleştirildi. Dünya Ermeni Katolikosluğundan 2 delege Başepiskopos Vigen Aykazyan ve Pola Ter-Matoyan DKK Merkez Komite üyeliğine tekrar seçildiler.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.