İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Belge Uluslararası Yayıncılıktan Açıklama

Belge Uluslararası Yayıncılık olarak, bu yaz yaşadığımız su baskını ve bunun tam olarak önlenememesi nedeniyle yaşadığımız büyük sıkıntı sırasında bize yardımcı olan dostlarımıza teşekkür ederiz. Kitap stoklarımızın bütününün tehdit altında olduğu zor günlerimizde Belge Dostlarının sağladığı dayanışma sonucu, Yayınevimizin yeni bir yere taşınması için adım atabildik. Taşınmamız şu sırada tamamlanmış gibi. Öte yandan Belge Dostlarının buna neden olan uluslararası şirkete enternasyonal bir tepki koyması sonucu, uzlaşma ortamı sağlanabildi. Zararımızın bütünü karşılanmasa bile, yeni yayınlarımız ile yola devam etmemizin koşulları oluştu.

Öncelikle, Dr. Yves Ternon’un (aynı zamanda tarih doktoru olmasını sağlayan) mükemmel “Mardin 1915” adlı kitabını, Prof. Dr. Verjine Svazlian’ın 1915’in sözlü tarihine ilişkin magnum opus’unu, Son Osmanlı Meclisinde Aydın mebusu olan Emmanulidis’in “Anıları”nı, sonunda baskıya hazırlayarak İstanbul Kitap Fuarına sunacağımız için mutluyuz.
Öte yandan Balakian’ın “Ermeni Golgathası” adlı kitabının da baskıya hazır hale geldiğini bildirmek isteriz. Hazırlıkları tamamlanmak üzere olan çalışmalardan biri de, “Osmanlı Ordusunda Ermeniler”.
Yeni yayın dönemine yıllardır üzerinde çalışmakta olduğumuz, önemli kaynakların yayını ile başlayacağımız için bütün Belge takımı mutlu. Ölümcül bir dağ boğazı aşmış olduk. Hyetert takipçilerinin dayanışmasının ise ayrı bir önemi var. Çünkü bu sayede, taşınma sürecini başlatabildik.
Hyetert’in çağrısı üzerine, toplam olarak gelen 5 100 TL’lık dayanışma, yaz krizi sırasında,  yayınevi için yeni yer ve depo kiralanması ve taşınma sürecinin başlamasını mümkün kıldı.
Hyetert izleyicilerine, Murat Bebiroğlu’na, Baskın Oran’a, İsa Paylan’a, Nurhan Davutyan’a, Karabet Çekem’e, Refik Erdumlu’ya, Hampartsum Kara’ya, Murat Özkan’a, Nesim Ovadya Izrail’e ve Hasan Yılmaz’a gösterdikleri duyarlılık ve dostluk için teşekkür ederiz.
Bu dayanışmanız aynı zamanda başka bir dayanışmaya dönüştü. Çukurca, Hakkari, Şemdinli, Derik, Yüksekova, Iğdır, Malazgirt ve Şırnak gibi kitaba zor ulaşan yörelere kitap yolladık.
İçtenlikle
Ragıp Zarakolu

szarakolu@yahoo.com

Yorumlar kapatıldı.