İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kanada’da Ermeni Yalanlarının Anıtı Dikildi

TurkishNY.com – Kanada’da Ermeni yalanlarına dayanan sözde Ermeni soykırımının  anıtı dikildi. Asbarez’in haberine göre Pazar günü Kanadalı-Ermeni toplumu, Kanada, Quebec’in üçüncü en büyük şehri olan Laval’a dikilen anıtın açılış töreni için bir araya geldi. Söz konusu utanç abidesinin, Kanada’da sözde Ermeni soykırımına ilişkin oluşturulan ilk anıt olduğu öğrenildi.

Açılış törenine katılan Anıt Ortak Komitesi başkanı Sako Yacoubian, komite üyesi Hovig Tufenkndjian, Kanada’nın “Soykırım 100. Yıl Kutlama Töreni Komitesi” başkanı Mher Karakashian gibi isimlerin, Kanada-Ermeni toplumunun adalete olan bağlılığından bahsettikleri kaydedildi.
Yine etkinlikte konuşma yapan isimlerden Ermenistan’ın Kanada Büyükelçisi Armen Yeganian, uluslararası topluma sözde Ermeni soykırımının tanınması çağrısında bulundu.
Etkinliğe katılan eski ve yeni yerel, bölgesel ve federal yetkililerin de sözde Ermeni soykırımının tanınmasının “gerekliliğinden” bahsettikleri ve işlediği iddia edilen soykırım suçunu “inkar etmeye devam etmesinden” dolayı Türk hükümetini kınadıkları kaydedildi.

Yorumlar kapatıldı.