İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Hrant Dink’in katillerini 18 kez ihbar ettim!”

Bülent Ceyhan-Mustafa Şekeroğlu/AHT
37 gün kaçtıktan sonra yakalanan “Büyük Abi” Erhan Tuncel, çıkarıldığı mahkemede, “Dink cinayetinde sanıkların eylem yapmaması için 18 kez ihbar ettim. Defalarca görüştüm. Eylemin talimatını da Yasin Hayal verdi. Resimlerini emniyete ilettim. Beraat istiyorum” dedi. Tuncel Metris’e gönderildi.

Gazeteci Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılandığı davada hakkında verilen beraat kararının bozulması üzerine yeniden gözaltına alınan Erhan Tuncel cezaevine gönderildi. Mahkeme kararının ardından 37 gün saklandığı Kemerburgaz’da caddede yürürken yakalanan Tuncel geceye tek başına konulduğu nezarethanede geçirdi. Dün sabah kelepçeli olarak adliyeye götürülen Erhan Tuncel, çıkarıldığı mahkemede, Yargıtay’ın bozma kararı okunduktan sonra diyecekleri soruldu.
‘DEFALARCA GÖRÜŞTÜM’
Bozma kararını kabul etmediğini söyleyen Tuncel, “Hiçbir örgüt üyesi kollukla çalışmaz. Dink cinayetinde bu sanıkların eylem yapmaması için 18 kez ihbar ettim. Defalarca görüştüm. Eylemin talimatını da Yasin Hayal verdi. Resimlerini emniyete ilettim. Dink suikastına katılan şüpheliler benim çalışmalarım sayesinde yakalanmıştır” diye konuştu. Ajan provokatör olmadığını söyleyen Tuncel, “Son olarak şunu söylemek istiyorum. Biz vatan için bir gençlik, bir istikbal ve bir aile verdik. Vatan sağolsun” ifadelerini kullandı.
“Jandarmayı aradım ‘Karakola teslim ol’ dediler”
Hakkında yakalama kararı çıkartıldığı gün 155 Polis İmdat ile 156 Jandarma İmdat telefonlarını aradığını, avukatı aracılığı ile de savcılığa bilgi verdiğini söyleyen Tuncel, “156’ya ulaştım. Teslim olacağımı söyledim. Bana en yakın karakola gidip teslim ol dediler. Daha sonra ben cezaevi ortamında zor olduğundan 3 Aralık’taki duruşmada vermek üzere savunmamı hazırlamak için evimde kaldım. Kaldı ki benim yurtdışı çıkış yasağım da yoktu. Dünyanın her yerinde tanıdıklarım var. İstesem kaçardım ama kaçmadım” dedi.
METRİS CEZAEVİ’NE KONULDU
Mahkeme Tuncel’in ‘suçun niteliği ve kaçma şüphesi bulunduğu’ gerekçeleriyle tutuklanmasına karar verdi. Tuncel Emniyet’ten çıkarken, “Ben hiçbir şekilde kaçmadım” dedi. Metris Cezaevi’ne konulan Tuncel 3 Aralık’ta diğer sanıklarla birlikte yeniden hakim karşısına çıkacak. Mahkemenin bu duruşmada Yargıtay’ın kararına karşı direnip direnmeyeceğini açıklaması bekleniyor.

Yorumlar kapatıldı.