İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bagratyan: Ermenistan bu iktidara son vermezse, bu iktidara Ermenistan’a son verir

Ermenistan bu iktidara son vermezse, bu iktidar Ermenistan’a son verir. Beyanat Facebook paylaşım sitesindeki sayfası aracılığıyla, ekonomik büyüme göstergelerine değinen  Ermenistan eski başbakanı, Ermeni Ulusal Kongresi Partisi Meclis Grubu üyesi Hrant Bagratyan’dan geldi.

Bagratyan özellikle şunları kaydetmekte:
«Böylece Ermenistan’ın sosyo-ekonomik gelişiminin Eylül 2013 resmi sonuçları belli oldu. Büyüme temposu % 3.2’yle düşmeye devam etmekte. Ağustos’ta % 3.8 idi, yıl başında ise % 9. Ne kadar ilginç, IMF dünya ekonomik büyümesini bu yıl  % 3.3-3.8 aralığında değerlendirmekte. Öyle ki dünya ortalamasının altında bir göstergeye sahip olacağız.
Son 6 yılda Ermenistan’da ekonomik büyüme temposu 3 kez dünya ortalamasının altına düştü. Ancak değil mi ki bi gelişme gelişim düzeyimizle dünya ortalamasının 3 kat altındayız. Öyle ki ekonomi biliminin bilindik ve tartışılmaz kuralı gereği, yatırımların üretim verimliliği bizde 3 kat daha yüksek olmalı.
Bu ülkede sorumlu bir cumhurbaşkanı veya siyasi güç olsaydı, hükümeti davet edip şunları söylemeliydi: ″Açıkla, Ermenistan’ın ekonomik büyümesi niçin %10 ve üzerinde değil?″. Ancak böylesi bir cumhurbaşkanı ve sorumluluk taşıyan siyasi güce biz  sahip değiliz. En nihayetinde eğer Ermenistan bu iktidara son vermezse, bu  iktidara Ermenistan’a son verir. »
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.