İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ana Taht’ta Uluslararası Kilise ve Devlet İlişkileri Konferansı başladı

Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’de bugün 18 Ekim’de  « Kilise ve Devlet İlişkileri: Aciliyetler ve Tehditler» temalı uluslararası konferansı çalışmalarına başladı… Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Hovik Abrahamyan’ın iyi niyet mesajı, «Geçtiğimiz günlerde Ermeni Apostolik Kutsal Kilisesi Piskoposlar Meclisi toplandı; bu Ermeni manevi yaşamında ilerleme, tüm dünyaya yayılmış Ermenilerin bir araya gelmesi, ortak irade ve birliktelik yönünde kararlı ve önemli bir adımdı. Tarihi bu önemli olayın ardından kilise-devler ilişkileri, varolan ve gelecekteki  olası aciliyetler ve tehditlere ilişkin bu konferansın gelmesi övgüye şayandır…”

***
Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’de bugün 18 Ekim’de  « Kilise ve Devlet İlişkileri: Aciliyetler ve Tehditler» temalı uluslararası konferansı çalışmalarına başladı.
Konferansın açılış töreninde açılış konuşmasını Ana Taht Kutsal Etchmiatsin Kiliselerarası İlişkiler Bl. Direktörü, Artik Diyakosluğu ruhani önderi Piskopos Hovakim Manukyan yaptı. Manukyan konuşmasında iki gün sürecek konferansın önemini kaydetti, irdelenecek konuların kiliselerarası ve devletlerarası ilişkilerin daha verimli bir hale dönüşmesine oldukça katkıda bulunacağına emin olduğunu kaydetti.
Açılış töreninde Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Hovik Abrahamyan’ın iyi niyet mesajını Meclis bşk. yard. Hermine Nağdalyan okudu. Abrahamyan mesajında şunları kaydetti:
«Geçtiğimiz günlerde Ermeni Apostolik Kutsal Kilisesi Piskoposlar Meclisi toplandı; bu Ermeni manevi yaşamında ilerleme, tüm dünyaya yayılmış Ermenilerin bir araya gelmesi, ortak irade ve birliktelik yönünde kararlı ve önemli bir adımdı. Tarihi bu önemli olayın ardından kilise-devler ilişkileri, varolan ve gelecekteki  olası aciliyetler ve tehditlere ilişkin bu konferansın gelmesi övgüye şayandır.  Hepimiz Ermeni Apostolik Kutsal Kilisesinin halkın Hristiyanlık terbiyesi, manevi değerlerin aşılanması, pekişmesi ve ulusal değerlerin korunması olmak üzere yüce misyonu ve aciliyetlere ilişkin bu konferans hepimizin malumudur.
Ermenistan Cumhuriyeti gelişim ve ilerleme yoluna girdi, burada demokratik kurumların pekişmesi, insan haklarının korunması, ifade ve dini özgürlükler önemli. Bu anlamda ben Ermenistan’ın kadim Hıristiyan köklere ve kültüre  sahip bir ülke olarak, Ermenistan’da faaliyet gösteren diğer dinler ve kardeş kiliseler için büyük olanak ve koşullar yaratılmış olmasına yönelik memnuniyetimi ifade ediyorum.
Tarihi istisnai misyonu Ermenistan Anayasasına da perçinlenmiş Ermeni Kilisesi, kiliselerarası ve dinlerarası diyaloğa aktif şekilde katılmakta ve tüm dünyada  hoşgörü, sevgi ve işbirliğinin yayılması işinde büyük role sahiptir. Bugün de bu konferans aracılığıyla Ermeni Kilisesi, bu alandaki yasama reformalrı sürecine katkısını getirmeye çalışmaktadır.
Bu konferans esnasında Avrupa’nın farklı ülke deneyimlerini değerlendireceksiniz. Vicdan ve inanç özgürlüklerine ilişkin uluslararası ilkelere saygı duyarak, Avrupa medeniyetinin parçasını oluşturan ülkemiz dini ve kültürel özgünlüklerini de göz önünde bulunduracağınıza eminim.
Konferansın saygıdeğer katılımcılarını bir kez daha selamlıyor, başarılı ve verimli çalışmalar diliyorum».
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.