İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sayat-Nova’nın doğumunun 300. Yılı konseri Kremlin Sarayından uydudan canlı yayınlanacak

NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan etkinlik organizatörü ve yapımcısı Valeri Saharyan Büyük Ermeni halk ozanı Sayat-Nova’nın doğumunun 300. Yılı için öngörülen  Kremlin Sarayındaki konserin eşsiz olacağını belirtti.Konser iki bölümden oluşacak. İlk bölümde Tovmas Poğosyan yönetimindeki Halk Şarkıları Ansamblı icralarda bulunacak. İkinci bölümde tanınmış sanatçılar, modern yorumlar ve Sayat-Nova’nın eserlerinde icralarda bulunacaklar.

Konser organizasyonunun özel bir yanıysa Büyük Anayurt Savaşı muharipleri ve engelli çocukların da davet edilmiş olması.
Bilet fiyatları 500 Ruble’den başlamakta olup, ortalama 2-2.5 bin Ruble civarında bulunmakta. Konser, ara dahil olmak üzere 4 saat sürecek. Konser, Ermenistan devlet televizyonu (H1) ve uydu aracılığıyla 136 ülkeye canlı yayınlanacak.
«Armenia Production» Yapım Merkezince organize edilen  konser 20 Ekim’de Kremlin Sarayı Büyük Sahnede gerçekleştirilecek. Konserde Ermeni yıldızlar,sanatçılar Alla Levonyan, Andre, Arman Hovhannisyan, Gevorg Dabağyan, Gurgen Dabağyan, İnga ve Anuş Arşakyanlar, Nersik İspiryan, Siruşo, Samvel Yervinyan vd. yer alacaklar. Gecede sunuculuğu Nazeni Hovhannisyan ve Samvel Grigoryan yapacak.
Büyük Ermeni halk ozanı Sayat-Nova, Harutyun Sayadyan 1712 yılında Tiflis’te doğdu. Eserlerini Ermenice, Gürcüce ve Türçe olarak yazdı. Farklı halk enstrumanları kullandı. Eserlerinde lirik sevgi temaları ağırlık oluşturmakta.
UNESCO, Sayat-Nova’nın 300. Doğum yıldönümünü kutlama takvimine aldı.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/176068.html

Yorumlar kapatıldı.