İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

50 bin Suriyeli Hristiyan’dan Rusya vatandaşlığı talebi

Suriyeli Hristiyanlardan oluşan 50 bin kişilik bir grup, Rusya vatandaşlığı alabilmek için Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’na başvurdu. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde Şam’ın Kalamun ilçesinde yaşayan Hıristiyanların başvuru metnine yer verildi. Metinde: “Suriye mevzuatı çift vatandaşlığı kabul ettiğine göre, mümkün olması durumunda, Rusya Federasyonu vatandaşlığı için başvuruda bulunmayı seçtik. Rusya vatandaşlığını almak, her talep eden için bir onur sayılacaktır.” denildi.

Söz konusu metnin yazarları, “Batının desteklediği teröristlerin asıl amacının Suriye’de tarihi olarak ikamet eden Hıristiyanları yok etmek olduğunu ve amaç uğruna sade insanların acımasızca katledilmesidahil en çirkin yöntemler kullanıldığını ”düşünüyor.
İnterfaks-Religia portalına konuşan Rus Ortodoks Kilisesi üst düzey dini görevlisi Nikolay Balaşov, “Suriyeli Hıristiyanların başvurusu, Rusya’nın Orta Doğu’da ve özellikle orada yaşayan Hıristiyan azınlıklar arasında saygınlığının gerçek bir göstergesidir. Hıristiyanlar Suriye’nin yerli halkıdır ancak şu an vatan topraklarını terk etme tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. Bir çoğu ise ülkeyi zaten terk etti.” dedi

Yorumlar kapatıldı.