İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vilnius’ta AB’yle 1.5 sayfalık Ortak Bildiri imzalanacak

«Haykakan Jamanak»ın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Ermenistan yönetimi AB’yle belli bir mutabakata ulaşarak, Kasım ayında Vilnius’ta gerçekleşecek Doğu Ortaklığı üyesi ülkeler zirvesinde, Ortaklık ve Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret anlaşmaları yerine 1.5 sayfalık bir belge imzalayacak.


«Haykakan Jamanak»ın yazdığı haberin devamında şunlar kaydedilmekte. «Şu andaki bilgiye göre belgenin adı, Bildiri olacak. Diplomatik kaynaklar imzalanacak bildirinin son yıllar esnasında yolsuzluğun aşılması, insan haklarının korunması, demokratik reformlar alanında  AB şemsiyesi altında yapılan çalışmalar olacak.
Aynı çevreler, AB’nin Ermenistan durumund aksi takdirde yenilmiş olduğu ve 4 yıllık çalışmaları boşa gideceğinden benzeri bir belgeyi imzalamaya mutabakatını verdiğini kaydetmekteler. Serj Sarkisyan’a ise dekleratif mahiyetli benzeri bir belgenin imzalanması, onun da ″bakın benim dediğim ‘ve-ve’ ilkesi hayata geçirildi″ hususunu kanıtlama çabasında olacağından, oldukça elverişli (….) » diye yazmakta «Haykakan Jamanak» gazetesi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.