İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Bugün Bayram, Vegan Olun Çocuklar”

Diren Vegan, bayramın ilk günü (15 Nisan) Kadıköy Boğa heykelinde Kurban Bayramı’ndaki hayvan kesimlerini ve hayvan sömürüsünü protesto etti. “Kesilen hayvana iyi bak, o her gün tabağında” pankartını taşıyan aktivistler, Barış Manço’nun ünlü bayram şarkısını “Bugün bayram, vegan olun çocuklar” şeklinde uyarladılar ve “Ağaca, hayvana, yeryüzüne özgürlük”, “Karnist Simit ye, Şiddetsiz Yaşa”, “Devlet, Sistem, Erkek, Şiddet Mezbahalardan Yükseliyor” sloganları attılar.



Diren Vegan Kadıköy Boğa heykelinde Kurban Bayramı’ndaki hayvan kesimlerini ve hayvan sömürüsünü protesto etti. Veganların etkinlikleri bugün de devam edecek.
İstanbul – BİA Haber Merkezi 16 Ekim 2013, Çarşamba 11:14
BU HABERİN UZANTILARI
KURBAN BAYRAMI: Hayvan Hakları Savunucuları Kurban Bayramı İçin Ne Diyor?Protestocular adına basın açıklaması yapan Gülce Özen Gürkan Kurban Bayramı’nı herkesle beraber kutladıklarını ancak hayvanların öldürülmesine karşı olduklarını söyledi.
“Bu kıyım düzeninin sorumlusu hayvancılık endüstrisi ise, düzenin devamını sorumlusu da bizleriz. Adına hayvansal ürün dediğimiz ve gönül rahatlığıyla tükettiğimiz hiçbir şey bizim değil. Parasını versek de bizim değil, çünkü hiçbir beden satılık değil, başkasının mülkü değil.
“Veganlık sağlıklı, tutarlı, şiddetsiz ve huzurlu bir yaşam biçimidir ve özgürleşmenin olmazsa olmazıdır. Vegan bir yaşam biçimi sürdürmek ve böylece bu düzene dâhil olmamak, hayatımızı bu şiddet ve kıyım endüstrine alet etmemek elimizde.”
Veganlar, hayvansal et, hayvansal süt, yumurta, bal, deri, kürk, yün, ipek gibi hiçbir hayvansal ürün kullanmayan ve her türlü hayvan sömürüsünü reddeden kişiler.
Diren Vegan’ın Kurban Bayramı etkinlikleri bugün de devam edecek. Diren Vegan bugün saat 16.00’da Lambdaİstanbul’da “Türcü ve Cinsiyetçi Politikalarda Et” sunumu gerçekleştirecek. Aynı günün gecesinde ise Şarlo Cafe-Pub’ta vegan yiyecek ikramlı Etsiz Bayram Buluşması gerçekleşecek. (EA)

Yorumlar kapatıldı.