İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BM Dünya Gıda Günü Her Gün 840 Milyon İnsan Yatağa Aç Giriyor

Birleşmiş Milletler BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, dünyada bol miktarda yiyecek olmasına rağmen, her gün 840 milyon insanın yatağa aç girdiğini, bu duruma insanların ahlaki olarak karşı çıkması ve birlikte harekete geçmesi gerektiğini söyledi… Ban, açlıkla mücadele konusunda karşı karşıya olunan sorunların bununla da sınırlı kalmadığını belirtti. “İki milyar insan ‘gizli açlık’ olarak adlandırılan kötü beslenme girdabına düşmüş bulunuyor. Kötü beslenme, 1,4 milyar insanın aşırı kilolu olmasına yol açıyor. Bu grubun üçte birini ise obezler teşkil ediyor. Aşırı kilo, kalp-damar hastalıkları, diyabet ve diğer sağlık sorunlarına neden oluyor.” dedi.

BM: Her Gün 840 Milyon İnsan Yatağa Aç Giriyor
16 Ekim 2013 10:40
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, dünyada bol miktarda yiyecek olmasına rağmen her gün 840 milyon insanın yatağa aç girdiğine dikkat çekti.
 Haber: BM: Her Gün 840 Milyon İnsan Yatağa Aç Giriyor
HSBC’den Tüm Koşulları Açık İhtiyaç Kredisine Tıklayın
Kredide Bayram Fırsatı! 7.500 TL Kredi, Ayda 250 TL’ye!
Birleşmiş Milletler (Bm) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, dünyada bol miktarda yiyecek olmasına rağmen, her gün 840 milyon insanın yatağa aç girdiğini, bu duruma insanların ahlaki olarak karşı çıkması ve birlikte harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Ban, 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, açlıkla mücadele konusunda karşı karşıya olunan sorunların bununla da sınırlı kalmadığını belirtti. Ban, “İki milyar insan ‘gizli açlık’ olarak adlandırılan kötü beslenme girdabına düşmüş bulunuyor. Kötü beslenme, 1,4 milyar insanın aşırı kilolu olmasına yol açıyor. Bu grubun üçte birini ise obezler teşkil ediyor. Aşırı kilo, kalp-damar hastalıkları, diyabet ve diğer sağlık sorunlarına neden oluyor.” dedi.
SIFIR AÇLIK KAMPANYASI
Ban, daha iyi beslenmenin ve nihai hedef olarak herkesin gıdaya erişim hakkının sağlanmasının anahtarını, tarım ürünlerinin üretim, işlenme ve tüketiciye erişiminin sürdürülebilir bir şekilde yapıldığı, bünyesinde çevreyi, insanı ve kurumları barındıran akıllı yaklaşımlar, politikalar ve yatırımdan oluşan iyi gıda üretim sistemlerinin teşkil ettiğini ifade etti. Ban, “Dünya genelinde birçok ülkenin ‘Sıfır Açlık’ kampanyamıza katılmasından ve sürdürülebilir gıda sistemleri oluşturmak için birlikte çalışma taahhüdünde bulunmasından dolayı memnuniyet duyuyorum.” ifadesine yer verdi.
Birlikte çalışılması halinde herkesin günlük gıda ihtiyacını yeterli seviyede karşılamanın sağlanabileceğini belirten Ban, “Gelin, Dünya Gıda Günü’nde herkes için sıfır açlık amacımıza ulaşmayı hedefleyelim.” diyerek mesajına son verdi.

Yorumlar kapatıldı.