İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hem kilise hem cami

Trabzon’un Sürmene ilçesinde harabeye dönen kiliseye köylüler sahip çıktı. 120 yıllık yapıyı onaran halk, kapıyı Hıristiyanlara kapatmadı. Tabelaya Cida Kilisesi-Dirlik Camii yazıldı… Trabzon Müftülüğü de Cida Kilisesi-Dirlik Camii’ni aslına uygun olarak onarma kararı aldı. Yapı incelendi, binanın içine köylülerin inşa ettiği duvar ile namaz kılmak için tahtalarla yapılan yükseltinin yıkılmasına karar verildi.

***
Trabzon’un Sürmene ilçesinde harabeye dönen kiliseye köylüler sahip çıktı. 120 yıllık yapıyı onaran halk, kapıyı Hıristiyanlara kapatmadı. Tabelaya Cida Kilisesi-Dirlik Camii yazıldı.
GÜRKAN ATA-TRABZON
TRABZON’un Sürmene ilçesine bağlı Dirlik köyünde harabeye dönen Cida Kilisesi’nde köylüler sahip çıktı. 120 yıllık yapıyı onaran bölge halkı, tabelaya hem ‘cami’ hem de ‘kilise’ yazdı. Müftülük, 50 yıldır burada namaz kılan köylülerin isteği üzerine imam atadı. Ancak Dirlik köyü sakinleri, tarihi yapının asıl sahiplerini hiç unutmadı. Turistlere caminin kapısı büyük bir misafirperverlikle açıldı; hatıra defteri koyulup, gelenlerden düşüncelerini yazmaları istendi. 2006 yılında bir cinayete kurban giden Santa Maria Kilisesi’nin rahibi Andrea Santoro cemaatine, tarihi yapıyı ziyaret etmelerini söyledi.
MÜFTÜLÜKTEN DESTEK
Trabzon Müftülüğü de Cida Kilisesi-Dirlik Camii’ni aslına uygun olarak onarma kararı aldı. Yapı incelendi, binanın içine köylülerin inşa ettiği duvar ile namaz kılmak için tahtalarla yapılan yükseltinin yıkılmasına karar verildi.

Yorumlar kapatıldı.