İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye’de yarım milyon Hıristiyan göç etti

Moskova’da düzenlenen toplantıda konuşan Episkop el-Nemeh, Suriye’deki savaşın başlaması ardından yarım milyon Hıristiyan’ın göç ettiğini, 60 civarında kilisenin de tahrip edildiğini söyledi…“Suriye bizim ortak vatanımız ve vatanımızı terk etmek istemiyoruz. Bir buçuk milyon Hıristiyan’ın göç etmek zorunda kaldığı Irak gibi, Hıristiyanların baskı altına alındığı Mısır gibi, iç savaş yaşanan Lübnan gibi olmak istemiyoruz. Suriye’nin müze kalıntılarına dönmesini istemiyoruz. Suriye, sevginin yeniden döndüğü canlı bir ülke olmalıdır” dedi..

Suriye Ortodoks Kilisesi Episkopu Suriye’deki savaşın başlaması ardından yarım milyon Hıristiyan’ın göç ettiğini, 60 civarında kilisenin de tahrip edildiğini söyledi.
Suriye Ortadoks Kilisesi Episkopu Mar Siluan Petr el-Nemeh, görüşlerini 6 Hıristiyan temsilcisi ile birlikte Moskova’ya gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında dile getirdi.
Moskova’da düzenlenen toplantıda konuşan Episkop el-Nemeh, Suriye Hıristiyan kiliseleri haklarını savunmak amacıyla Cenevre Konferansında yer almak istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Görüşlerini ifade etmeleri ve diğer konferanslarda olduğu gibi devre dışı kalmamalarını için Hıristiyanlar Cenevre’de düzenlenecek konferansta yer almak istiyorlar.”
Episkop, bu ülkede yaşayan Hıristiyanlar olarak tahrip edilen 60 kilise ile göç eden yarım milyon Hıristiyan’ın durumunu dile getirmek istediklerini, göç eden Hıristiyanların geri dönmesini umduklarını söyledi.
“Suriye bizim ortak vatanımız ve vatanımızı terk etmek istemiyoruz. Bir buçuk milyon Hıristiyan’ın göç etmek zorunda kaldığı Irak gibi, Hıristiyanların baskı altına alındığı Mısır gibi, iç savaş yaşanan Lübnan gibi olmak istemiyoruz. Suriye’nin müze kalıntılarına dönmesini istemiyoruz. Suriye, sevginin yeniden döndüğü canlı bir ülke olmalıdır” dedi.

Yorumlar kapatıldı.