İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora Bakanı: Latin Amerika’da, BDT ülkelerinde gençler hemen hiç Ermenice konuşmuyor

Latin Amerika’da, BDT ülkelerinde gençlerin hemen hiç Ermenice konuşmamaları kaygı verici. Açıklama bugün 12 Ekim’de Erivan’da düzenlenen «BDT Ülkeleri Ermeni Toplum Liderleri ve Temsilcileri Toplantı-Buluşması»nda Ermenistan Diaspora bakanı Hranuş Hakobyan’dan geldi.


Toplantı-buluşmaya bakan Hakobyan yanısıra, Ermenistan Dışişleri Bakan yard. Şavarş Koçaryan, Millet Meclisi Dışİlişkiler Komisyonu Bşk. Artak Zakaryan, Rusya Ermenileri Birliği Bşk. yardımcıları Georgi Ter-Ghazaryan ve Vladimir Aghayan, Ermeni toplum yöneticileri ve temsilciler, konuklar katıldılar.
Hakobyan, konuşmasında bakanlığın Ermeni dilinin korunması ve yaygınlaştırılması amaçlı program ve etkinliklerine devam ettiğini kaydetti.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Şavarş Koçaryan ″Bu toplantının  Ermenistan-Diaspora işbirliğinin gelişimine katkıda bulunacağına eminim. Ermenistan ve Diaspora birlikte güçlüler. İki Ermeni devleti Ermenistan ve Karabağ, Diaspora’nın etrafında kenetlenmesi gereken belkemiğidir. Panarmeyan nitelikli kuruluşların başlıca amacı Ermeni değerlerinin korunması, Diasporanın potansiyelinin bir araya getirilmesi, ulusalkimliğin korunması olmalıdır″ dedi.
″Dili nasıl korumalı, anayurt, ulusal gelenekler, gençler arasında ana dile yönelik ilgi ve sevgi uyandırmak″ konularında katılımcılar arasında yoğun tartışmalar gerçekleşti.
Belarusya, Gürcistan, Rusya’dan Moskova, Khabarovsk, Astrahan, Soçi, Samara, Kaliningrad, St. Petersburg, Tver Ermeni toplumu liderleri  tartışılan konulara ilişkin önerilerde bulundular.
Ermenistan Diaspora bakanı «BDT Ülkeleri Ermeni Toplum Liderleri ve Temsilcileri Toplantı-Buluşması» sonuçların özetledi, sorunlar belirlenirken, yapılacaklar netleştirildi, olası çözüm önerileri yapıldı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.