İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Davutoğlu, Cenevre’ye Ermeni Anıtı Dikilmesi Konusundaki Hassasiyeti İletti

İsviçre’nin başkenti Bern’de mevkidaşı Didier Burkhalter’la ikili ilişkiler konusunda görüşmeler yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2015 yılında Ermeniler’in Cenevre’de yapmayı planladıkları soykırım anıtı ile ilgili olarak Türkiye’nin hassasiyetini iletti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir günlük çalışma ziyareti için İsviçre’nin başkenti Bern’e geldi. Yapılan toplantı sonrası Türk basın mensuplarına bir açıklama yapan Davutoğlu, Türkiye’nin İsviçre ile iki yıllık stratejik işbirliği planı yaptığına dikkat çekti. Finansal, kültürel işbirliği başta olmak üzere her alanda işbirliği içeren çerçeve anlaşmanın detayları, İsviçre Dışişleri Bakanı Burkhalter’in önümüzdeki aylarda Türkiye’ye yapacağı ziyaret de netleşecek.
Davutoğlu, Suriye konusunda çok detaylı görüşmeler yaptıklarını söyledi. Özellikle İsviçre tarafının insani yardım konusunda Türkiye’ye destek sözü verdiğini bildirdi. Davutoğlu, Ermenistan ile sorunların çözülmesi için dört yıl önce imzalanan Zürih protokolünün devam ettiğine dikkati çekerek, Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkilerin normalleşmesini istediğini söyledi. Bu normalleşmenin devam edebilmesi için, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’daki işgali kaldırması gerektiğini vurguladı. Davutoğlu, 2015 yılında Ermeniler’in Cenevre’de yapmayı planladıkları soykırım anıtı ile ilgili olarak da Türkiye’nin hassasiyetini iletti.
SG(SSA)
DHA

Yorumlar kapatıldı.