İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uzman: Azerbaycan komşu ülkenin tarihini iç etmeye başladı

Ortaçağ haritaları uzmanı Ruben Ghalichyan, Azerbaycan’ın ilk kez 1918 yılında, üç Güney Kafkasya cumhuriyeti (Ermenistan, Gürcistan ve Azerbayan) kurulduğunda  bu adla anılmaya başlandığını ifade ederek ″Sovyet zamanlarında 1960’tan itibaren Azerbaycan’lı siyaset uzmanları ve bilim dünyası komşu ülkelerin kültür ve tarihini iç etmeye başladılar. Bunun için Ermenilerin pasifize edilmesi gerekiyordu″ dedi.

***
Uzman: Azerbaycan komşu ülkenin tarihini iç etmeye başladıEkim 09, 2013 | 14:26
Azerbaycan’ın ne tarihi var, ne kültürü sonuç olarak bunlar elde etmenin en kolay yolu komşu ülke tarih ve kültürünü iç etmektir. Açıklama bugün gerçekleşen basın toplantısında Ermenistan’ın eski Londra Başkonsolosu, Ortaçağ haritaları uzmanı Ruben Ghalichyan’dan geldi.
Azerbaycan’ın ilk kez 1918 yılında, üç Güney Kafkasya cumhuriyeti (Ermenistan, Gürcistan ve Azerbayan) kurulduğunda  bu adla anılmaya başlandığını ifade ederek ″Sovyet zamanlarında 1960’tan itibaren Azerbaycan’lı siyaset uzmanları ve bilim dünyası komşu ülkelerin kültür ve tarihini iç etmeye başladılar. Bunun için Ermenilerin pasifize edilmesi gerekiyordu″ dedi.
″Azerbaycan tarafının yalan duyurularını kabul etmeyen Ermeni ve Azeri tarihçiler ve bilim adamları ne gibi adımlara teşebbüs edebilirler?″ sorusuna Ghalichyan ″Tarihçinin sözünün, para ve menfaatlerin önemli rol oynadığı siyasette, önemi yok″ şeklinde yanıtladı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.