İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan yönetimi Avrupa’ya entegrasyon için ″yeni bir çizgi″ benimsedi

Gümrük Birliğine üyelik arzusuna ilişkin 3 Eylül’deki duyurusundan sonra Ermenistan yönetimi Avrupa’yla ilişkilerde  ″yeni bir çizgi″ benimsedi, bunu diplomatik kaynaklara yakın kaynaklara göre   Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan, Avrupa’lı çalışma arkadaşlarıyla buluşmalarında ileriye taşımaya çalışmakta. «168 Jam» gazetesinin yazdığı haberde şunlar kaydedilmekte: «Nalbandyan özellikle tüm buluşmalarında Avrupa’lı diplomat ve yetkililere  Ermenistan’ın Gümrük Ortaklığı üyeliği kararına karşı sert bir tutum takınmamaları ve bu sebeple Ermenistan’la ilişkileri  kötüleştirmemeleri tavsiyesinde bulunuyor.

Ermenistan yönetimi Avrupalılardan Ermenistan’a ‘yüz çevirmemelerini’ aksi takdirde  Ermenistan’ın nihai olarak ve geri dönülmez bir şekilde Rusya’nın kontoluna geçeceği tehdidinde bulunmaktalar.
İktidar çevreleri Rusya tarafından Gümrü Birliği üyeliği meselesinde herhangi bir baskı olmadığını aleni olarak ilan ederken, Edward Nalbandyan Avrupa’lılarla buluşmalarında  Rus tarafının tüm baskılarını ve bunlara direncin trajik sonuçlarına ilişkin bilgi vermekte.
İktidarın bu adımları, Avrupalıları Kasım ayında Ermenistan’la en azından sembolik bir belge imzalamaya iknayı hedeflemekte, bu hiç olmazsa propagandif düzeyde «Ve-ve»» politikasını devam ettiğini beyan etme olanağı sağlayacak. (…)» diye yazmakta «168 Jam» gazetesi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.