İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Irak’lı Ezidi Heyetiyle, Ermenistan’daki Ezidi toplumunun sorunlarını değerlendirdi

Ermenistan’da Ezidi toplumu, Irak’ta ve Kürdistan’da  Ermeni toplumunun kültürel, dini, dil ve genel olarak ulusal değerlerinin korunması konuları değerlendirildi. Edurad Şarmazanov, özellikle Ezidilerin ulusal-kültürel sorunlarına yönelik devletin ihtimamının yüksek düzeyde olduğunu, Ermeni toplumunun tutumununsa  asırların derinliğinden gelen dostluk ve Ermeni halkının değerler sisteminden kaynaklandığını belirtti.

***
Millet Meclisi Bşk. yard. Eduard Şarmazanov 2 Ekim’de, aralarında Kürdistan Özerk Bölgesi milletvekili  Mir Hazım Tahsin Sayid, Irak Sivil Toplum İlişkileri Bakanı Dr. Mamo Otlan, Kürdistan Tarım Bakanı Jemil Süleyman Haydar, Kürdistan başbakanı danışmanı Mirza Hasan Ali, avukat Kerim Süleyman, ruhani İdo Hacı ve «Mirza Shangal» toplumsal kuruluşu Yönetim Kurulu Bşk. Amo Sharoyan da olmak üzere Irak Cumhuriyeti ve Kürt Özerk Bölgesinden  ziyarette bulunan Ezidi Heyeti kabul etti.
Buluşmada; Ermenistan’da Ezidi toplumu, Irak’ta ve Kürdistan’da  Ermeni toplumunun kültürel, dini, dil ve genel olarak ulusal değerlerinin korunması konuları değerlendirildi.
Edurad Şarmazanov, özellikle Ezidilerin ulusal-kültürel sorunlarına yönelik devletin ihtimamının yüksek düzeyde olduğunu, Ermeni toplumunun tutumununsa  asırların derinliğinden gelen dostluk ve Ermeni halkının değerler sisteminden kaynaklandığını belirtti.Ezidilerin dil, kültür, geleneklerinin muhafazası ve gelişimi için oluşturulan en iyi imkanların ayrıca Armavir eyaletinde faaliyet gösteren Ezidi Dini Mabedini buna tanıklık ettiğini kaydetti. İki ülke ve halkların dostluk ilişkilerinin  daha da canlandırılması amacıyla Eduard Şarmazanov, parlamenterlerin karşılıklı ziyaretlerini daha da sıklaştırarak parlamento ilişkilerinin geliştirilmesini önerdi.
Heyet üyeleri Ezidi toplumuna, kendi halklarının kimliğinin korunmasına yönelik adımlar için Ermenistan yönetiminin devlet düzeyindeki ihtimamı için teşekkür ettiler, Kürdistan Hükümetinin ülke yönetimi farklı halklarında Ermeni toplumunun yer alması, Ermeni ve Ezidi halklarının dostluğunun pekişmesi işinde her tip çabayı esirgemedikleri bilgisini verdiler.
Buluşma esnasında iki halkın işbirliğinin pekişmesi ve farklı sorunların ortak çözümüne ilişkin  meseleler de değerlendirildi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.