İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni lidere ecel terleri döktüren soru

Ermenistan lideri Serj Sarkisyan’ın 70 milyon Euro’yu kumarda kaybettiği yönündeki iddilar Avrupa’ya kadar yayıldı. soruyu soran Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyesi bir Ermeni parlamenterdi. Sarkisyan, “Kumarhane iddiası sizin hayalinizin ürünü. Ben hayatımda kumarhaneye gitmedim, kumar da oynamam. Zaten 70 milyonum da yok, bulursam size de acılarınızı gidermek için veririm, merak etmeyin” cevabını verdi… Sarkisyan, Türk hükümetinin son zamanlarda yaptığı bazı önerileri de “uluslararası toplumu yatıştırmaya yönelik girişimler” olarak değerlendirdi. Ermeni lider Türkiye’den hiçbir zaman toprak talebinde bulunmadıklarını da öne sürdü. (Neden ter döksün anlamadık. Devlet başkanı toprak talebimiz yok diyor, bizimkiler ileri sürdü diyorlar, tam komedi. HYETERT)

***       
 “Sayın Sarkisyan Avrupa’da bir kumarhaneye gidip 70 milyon Euro kaybettiniz mi?” Bu soru bugün Strasbourg’da Avrupa Konseyi’ni ziyaret eden Ermenistan lideri Serj Sarkisyan’a soruldu. Üstelik soruyu soran Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyesi bir Ermeni parlamenterdi.
Sarkisyan, iki ülke arasında imzalanan protokollerin Türk parlamentosu tarafından onaylanmadığını, Türkiye’nin kısa vadede bu belgeleri onaylamayacağını, ilişkilerin de bu yüzden düzelmediğini savundu.
Sarkisyan, Türk hükümetinin son zamanlarda yaptığı bazı önerileri de “uluslararası toplumu yatıştırmaya yönelik girişimler” olarak değerlendirdi. Ermeni lider Türkiye’den hiçbir zaman toprak talebinde bulunmadıklarını da öne sürdü.
SUÇU AZERBAYCAN’A ATTI
Sarkisyan, Dağlık Karabağ sorununda da tüm suçu Azerbaycan’ın üzerine attı. Ermenistan’ın barışçıl çözüm istediğini, “yapay engeller ürettiğini” söylediği Azerbaycan’ın ise sorunu güçle çözmeye çalıştığını savundu. Dağlık Karabağ’ın bir “Avrupa toprağı” olduğunu ifade eden Sarkisyan, Avrupa Konseyi’ne bölgedeki Ermeni yönetimiyle ilişkiye geçmesi çağrısında bulundu.
DÖNEM BAŞKANLIĞI YAPIYOR
Ermenistan bu yıl Mayıs-Kasım ayları arasında Avrupa Konseyi dönem başkanlığı yapıyor.
Ermenistan’da ABD doğumlu Raffi Hovanisyan’ın liderliğini yaptığı liberal etiketli muhalif “Miras” partisi üyesi Zaruhi Postanciyan, Sarkisyan’ın AKPM genel kurulunda yaptığı konuşma sonrasında söz alıp kendisine beklenmedik bir soru yöneltti ve Avrupa’da bir kumarhanede 70 milyon Euro kaybettiğine dair iddiayı cevaplamasını istedi.Soru karşısında şaşıran Sarkisyan, “Kumarhane iddiası sizin hayalinizin ürünü. Ben hayatımda kumarhaneye gitmedim, kumar da oynamam. Zaten 70 milyonum da yok, bulursam size de acılarınızı gidermek için veririm, merak etmeyin” cevabını verdi.

Yorumlar kapatıldı.