İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan: Soykırımın tanınması, kınanması ve engellenmesi bizim için öncekliler olarak kalmaya devam etmekte

Soykırımın tanınması, kınanması ve engellenmesi Ermenistan için öncekli konular olarak kalmaya devam etmekte. Açıklama 28 Eylül’de BM Genel Kurulu 68. Oturum Dönemiçer çerçevesinde yaptığı konuşma esnasında Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan’dan geldi. Nalbandyan şunları kaydettş: ″Bu yıl Mart ayında, BM İnsan Hakları Komisyonu Ermenistan’ın girişimi ve 60’ı aşkın ülkenin katılımıyla «Soykırımların Engellenmesi Tasarısı»nı kabul etti. Biz, insanlığa karşı suçlar için sorumluluk ve inkarcılık meselelerine de öncelikli önem vererek, soykırım suçunun yeni ifadelerinin engellenmesine yönelik gerekli adımlara teşebbüs edeceğiz.

20. yy.’ın ilk Soykırımını yaşamış bir halk olarak Ermenistan kesinlikle, insanlığa karşı suç işlemişlere yönelik herhangi bir dokunulmazlık  veya af olanağının istisnası için BM üyesi ülkeler tarafından ifade edilen net tutumu memnuniyetle karşılamaktadır. ″
Bu yıl Mayıs ayında  Ermenistan’ın Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi başkanlığını üstlenmesi konusuna ilişkin olarak Nalbandyan, ayrımcılık, hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığının tohumlarının ekilmesiyle mücadelede iki kuruluş arasında işbirliğinin güçlü bir zemin üzerinde olduğunu belirtti. Bu sorunlar aynı zamanda Avrup Konseyi Bakanlar Komitesinde Ermenistan dönem başkanlığının öncelikleri arasında, bunlar hem BM hem de Avrupa Konseyi üyesi ülkeler için çok önemli sorunlar.
Nalbandyan ″Ermenistan BM’in kurumsal kabiliyetlerinin  pekiştirilmesini desteklemektedir. BM reform sürecini destekliyoruz ve buna katkımızı getirmeye hazırız. Reformların, kuruluşu  uluslararası toplumun önemli sorunlarının çözümü için rolünü artırma olanağı sağlayacağına inanıyoruz.″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.