İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Macaristan’da öldürülen Ermeni subay için Erivan’da anıt yapıldı

Macaristan’da 2004 yılında Azeri subay Ramil Safarov tarafından öldürülen Ermeni subay Gurgen Margarjan adına Erivan’da anıt yaptırıldı. Armenpress’in haberine göre Azeri subay Ramil Safarov tarafından balta ile öldürülen Ermeni subay Gurgen Margarjan adına yaptırılan anıtın açılışana, Ermeni subayın yakınları, Savunma Bakanlığı yetkilileri ve milletvekilleri katıldı.

***
Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de 2004 yılında Azeri bir subay tarafından öldürülen Ermeni subay Gurgen Margarjan adına Ermenistan’ın başkenti Erivan’da anıt yapıldı.
Armenpress’in haberine göre Azeri subay Ramil Safarov tarafından balta ile öldürülen Ermeni subay Gurgen Margarjan adına yaptırılan anıtın açılışana, Ermeni subayın yakınları, Savunma Bakanlığı yetkilileri ve milletvekilleri katıldı.
Budapeştede ayni dil kursunda eğitim gören iki subay arasında gerginlikler yaşanmış, Azeri subay, ülkesini ve Azerbaycan bayrağını aşağıladığı gerekçesiyle kontrolünü kaybederek Ermeni subayı öldürmüş ve pişman olmadığını söylemişti.
Macar mahkemesi Safarov’u kasten adam öldürmekten dolayı ömür boyu hapis cezasına çarptırmış ancak Macaristan Hükümeti, 2004 yılında Safarov’un ülkesine iadesine karar vererek cezasının kalan kısmını Azerbaycan’da çekmesini onaylamıştı.
Safarov ülkesine döndükten kısa süre sonra Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek serbest bırakılınca Macar makamları, kararı kabul edilemez olarak nitelemiş ve Ermenistan Hükümeti de Macaristan ile diplomatik ilişkilerini dondurduğunu duyurmuştu.
Muhabir: Ahmet Barışcıl
Yayınlayan: Hüseyin Doğru
AA

Kaynak : http://www.haber3.com/macaristan39da-oldurulen-ermeni-subay-icin-erivan39da-anit-yapildi-haberi-2222036h.htm

Yorumlar kapatıldı.