İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bezazyanlılar Bakırköy’deki İlk Binalarında Gerçekleşecek Sergide Buluşuyor

Tarih:29.09.2013 Pazar; Saat:13:00; Yer: Bakırköy Kültür Sanat Konağı; Taksim tarafından gelecekler için buluşma yeri: Taksim-Bakırköy dolmuş durakları saat:11:30. “Devraldığımız Miras” Sergisi, Fransız Koleji’nden Bezazyan Okulu’na, Bakırköy Halkevi’nden Ağır Ceza Mahkemesi’ne ve en sonunda BASAD’a uzanan bir sürecin fotoğraflı hikâyesidir. Bu hikayede dil, din, ırk, mezhep ayrımı, kavga gürültü yoktur. Özlenen, hep hayal edilen, ancak masallarda olur denilen bir semtin, binamız   üzerinden anlatımıdır bu sergi. 

Kimler yoktur ki bu hikâyede. Önce binayı teneffüs etmiş Bezazyanlılar, Halkevliler ve en önemlisi Bakırköy halkı. Sonra Münir Özkul’dan Sırrı Gültekin’e, Belgin Doruk’tan Göksel Arsoy’a, Kenan Büke’den Bülent  Oran’a, Suna Pekuysal’dan Ergun Köknar’a, Fuat İşhan’dan Ani İpekkaya’ya, NubarTerziyan’dan Kenan Pars’a, Üstün Asutay’dan Tarık Akan’a, Ahmet Mekin’den Cihat Tamer’e, Erdoğan Sıcak’tan Ayşen Gruda’ya,  Orhan Tuğsavul’dan Cahit Öztelli’ye, Necdet Mahfi’denJeyanTözüm’e adı hikaye boyunca anılacak pek çok sanatçı çıkıverecek karşınıza ve selamlayacak sizi. Hikâyenin sonunda büyük bir alkışı hak ederek.

   Sizleri bu güzelliği görmeye ve hikayenin bir parçası olmaya davet ediyoruz diyen yetkililer biz Bezazyanlıları yani binanın ilk sahiplerini de unutmadılar ve bizleri konuk etmekten büyük memnuniyet duyacaklarını belirttiler.
1908’de Maarif Vekâleti’nden alınan izinle, BoğosBezazyan Efendi tarafından kurulan Bezazyan Okulu Bakırköy’de lise derecesinde eğitim veren tek okul olmuştur.1923, Cumhuriyet’in ilanı ile göndere ilk Türk Bayrağı’nın çekildiği okul olması ile de büyük öneme sahiptir.
Tarih:29.09.2013 Pazar
Saat:13:00
Yer: Bakırköy Kültür Sanat Konağı
Taksim tarafından gelecekler için buluşma yeri:
Taksim-Bakırköy dolmuş durakları saat:11:30
Ayrı gelmek isteyenler ise 12:30-13:00 saatleri arasında serginin gerçekleşeceği Bezazyan binasına (Bakırköy Kültür Sanat Konağı) gelebilirler.
Düzenleyen:Özel Bezazyan Ermeni İlköğretim Okulundan Mezunlar Tertip Heyeti
(Diana Altun, Sona Kuyumcuyan, Aznif Kumbara, Aslin Aprahamoğlu,Talin Aprahamoğlu, Erlin Dupinyan, KirkorApalyan)
Gönderen: diana altun [dianaaltun@hotmail.com]

  

Yorumlar kapatıldı.