İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Sarkisyan’ın Açıklamaları Ermenistan’ın Çaresizliğini Gösteriyor”

TurkishNY.com – Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elman Abdullayev, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (CSTO) toplantısında, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından yapılan konuşmaya ilişkin yorumda bulundu. APA’nın haberine göre Rusya, Sochi’de düzenlenen toplantıda Sarkisyan, CSTO’nun bazı üyelerini, Dağlık-Karabağ sorununa ilişkin Azerbaycan yanlısı açıklamalar yaptıkları gerekçesiyle eleştirip, Azerbaycan’ın Ermenilere karşı kin duyduğunu belirtti.

Azerbaycan’da 30.000 Ermeni ve diğer birçok ulusun insanlarının yaşadığını belirten Abdullayev, “Azerbaycan her daim Güney Kafkasya’nın beşiği, hoşgörünün merkezi olmuştur. Hoşgörüyle ilgili tüm kültürlerarası ve medeniyetlerarası söyleşilerin, insani forumların ve uluslararası etkinliklerin Azerbaycan’da yapılması bir tesadüf değildir. Ermenistan’da ise diğer ulusların kültürel mirasları bulunmuyor, her şey tahrip edilmiş durumda” şeklinde konuştu.
/images/stories/date/092513/hot-special-news/092513-sarkisyann-acklamalar-ermenistann-caresizliini-gosteriyor-1.jpg
Sarkisyan’ın, toprak bütünlüğü ilkesinden bahsettiği açıklamalarına ilişkin de yorumda bulunan Abdullayev, “Ermeni silahlı kuvvetleri neden Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarındalar? Genel olarak, Serj Sarkisyan’ın diğer kişileri suçlaması bir kez daha ülkesinin nasıl bir çaresizlik içinde olduğunu gösteriyor. (Sarkisyan’ın) diğer ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik olumlu bir tavır sergilemesi, normal bir durumdur çünkü günümüzde uluslararası sistemin temelini oluşturan ilke, toprak bütünlüğü ilkesidir. Fakat kendilerinin ifadeleri, icraatlarıyla örtüşmüyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.