İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’deki Ermeni Diasporası Sözde Soykırımın 100 Yıldönümüne Hazırlanıyor

TurkishNY.com – Ermeni diasporası sözde Ermeni soykırımına ilişkin “farkındalık programları” oluşturacak.Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), ABD’de sözde Ermeni soykırımına ilişkin “farkındalığın  artırılmasına” yönelik çeşitli programlar başlatacak.Armenpress’e bir röportaj veren ANCA Başkanı Ken Hachikian, sözde Ermeni soykırımının “100. yıldönümü” öncesinde ABD’de ne gibi etkinlikler yapılacağı yönündeki bir soru karşısında, söz konusu program planlarından bahsetti.

Sözde Ermeni soykırımına ilişkin yabancıların bilgilendirilmeleri konusuna odaklanacaklarını belirten Hachikian, bu anlamda çeşitli eğitimsel, kültürel ve politik programlar oluşturma niyetinde olduklarını söyledi.
Röportaj dahilinde programlara ilişkin detay paylaşan Hachikian, özellikle eğitimsel programlara odaklandıklarını söyledi. Sözde Ermeni soykırımı yalanlarının anlatılacağı etkinliklerin, üniversitelerde düzenleneceğini belirten Hachikian, ayrıca bazı müzelerde de sözde Ermeni soykırımı yalanlarını anlatan sergilerin düzenlenebileceğini söyledi.
Sözde Ermeni soykırımı hakkında daha fazla insanın bilgilendirilmesinin hedeflerinden biri olduğunu belirten Hachikian, dolayısıyla insanların dikkatlerinin sözde soykırıma çekilmesi açısından “100. yıldönümün” büyük önem arz ettiğini iler sürdü.

Yorumlar kapatıldı.