İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Parlamentosu’nda Türk-Ermeni İlişkileri Konuşuldu

TurkishNY.com – Türk-Ermeni protokollerinin imzalanmasının dört yıl sonrasında Avrupa Parlamentosu’nda halen Türk-Ermeni ilişkileri ve iki ülke arasındaki sınırın açılması mevzuları konuşuluyor.APA’nın RIA Novosti’den alıntıladığı habere göre bu kez Avrupalı parlamenterler, Türk gazeteci Cengiz Aktar ve Ermeni politika analisti Richard Giragosian tarafından yapılan sunumları dinlediler.

Azerbaycan faktörünün Türkiye’de büyük bir rol oynamaya devam ettiğini belirten Aktar, “Azerilerin bu konudaki tutumu net: Ermenistan’ın Dağlık-Karabağ’ı vermemesi halinde Türkiye, Ermenistan ile olan ilişkileri normalleştirmemeli” şeklinde konuştu.
Öte yandan Türkiye’nin Avrupa Birliği Büyükelçisi Selim Yenel, Ermenistan’ın, Karabağ sorununa ilişkin olarak somut adımlar atması gerektiğini belirtti.

Ermenistan’ın, ilişkilerin normalleştirilmesinden kazanç sağlayacağına ilişkin inancını belirten Yenel, bu inancının nedenini, “Bundan hepimiz kazanırız. Olumlu değişimlere ihtiyacımız var ve bu konudan başlayabiliriz” şeklinde konuşarak açıkladı.
Türk-Ermeni ilişkileri üzerinde Azeri yetkililerin önemli bir etkisi olduğu yönündeki iddialara katılıp katılmadığı sorulan Yenel, “Türkiye ve Azerbaycan, iki farklı ülke olabilir fakat biz tek bir ulusuz. Azerbaycan’ı hiçe sayamayız. Haksız muameleye maruz kaldıklarını görüyoruz ve Ermenistan’ın bunu düzeltmek üzere adım atmasını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar kapatıldı.