İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’da Soykırım Anıtı Kompleksi Açıldı

TurkishNY.com – 1918 yılında Ermeniler tarafından Azerbaycan’a karşı yapılan soykırımın kurbanları anısına inşa edilen Guba Soykırım Anıtı Kompleksi’nin Çarşamba günü açılışı yapıldı. News.Az’ın haberine göre soykırım anıtı kompleksinin açılış törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva da katıldılar. (Hırsız kuvvetli olunca… HYETERT)

2007 yılında keşfedilen Guba toplu mezarlığının yanında oluşturulan anıt kompleksinde, içerisinde tarihi belgelere ve kanıtlara dayanan zengin bir arşivin bulunduğu bir de müze yer alıyor.
19 bölümden oluşan müzede sergilenen dokümanlar, Azerice, Rusça ve İngilizce olarak sunulmaktadır.
Müze kompleksinin içerisinde bir bilgi merkezi, büyük bir kütüphane ve içerisi bilgisayarlarla donatılmış bir okuma odası da bulunuyor.
Müze kompleksini gezdikten sonra yerel sakinlere hitaben bir konuşma yapan Aliyev, geçen yüzyılda Ermeniler tarafından Azeri halkına karşı işlenmiş soykırımdan, tarihi gerçeklerden ve Azerbaycan’ın başarılı geleceğinden bahsetti.
Kompleksin yanında, Guba’nın sembolü olan elma ağaçlarından oluşan bir de bahçe bulunuyor. Açılış töreni sırasında Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva, soykırım kurbanlarının anısına bahçeye elma ağaçları diktiler.

Yorumlar kapatıldı.