İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bulgar Patrik Nefofit’ten İlk Ziyaret İstanbul’a

Bulgar Ortodoks Kilisesi’nin ruhani lideri Patrik Nefofit, 20 23 Eylül tarihlerinde Fener Rum Patriği Bartholomeos’yu ziyaret edecek.Bulgar Ortodoksların üst yönetim organı Yüksek Senot’tan yapılan açıklamaya göre, 24 Şubat 2013 tarihinde patrik seçilen Nefofit, 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul’u ziyaret edecek.

Eski Patrik Maksim’in 10 Kasım 2012’de vefatından sonra yerine geçen Nefofit, dini kurallarına göre “kardeş Ortodoks kiliselerinin ruhani liderlerini” tek tek ziyaret etmek zorunda.
İlk ziyaret davetini Fener Rum Patriği Bartholomeos’dan alan Nefofit’in, bu görüşme için hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürdüğü belirtildi. Patrik Nefofit’in, Bartholomeos’ya, “konkuma” adı verilen özel işlemeli şişe içinde gülyağı ve çizimi halen süren bir ikon hediye edeceği kaydedildi.
Yüksek Senot yetkilileri, Patrik Nefofit’in, Barholomeos’nun ardından Moskova Patriği Kiril’i de ziyaret edeceğini açıkladı.
Mısır’daki İskenderiye Patriği ve Suriye Patriği ile de görüşmesi gereken Nefofit’in, bu iki ülkedeki mevcut durum nedeniyle ziyaretlerini bir süre erteleyeceği ifade edildi. – Sofya

Yorumlar kapatıldı.