İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Trabzonspor tesislerine, mescit ve kilise yapılıyor

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılacak mescit ve kilise projesi hazır.Trabzonspor Yönetim Kurulu, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde Müslüman ve Hristiyan oyuncuların ibadetlerini yerine getirmesi için mescit ve şapel (küçük kilise) yapma kararı aldı.

Bordo-mavili kulüpte yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Köksal Sadıklar, hem yerli hem de yabancı oyuncular ile kulüp personelinin ibadetlerini Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yerine getirebilmeleri için buraya mescit ve şapel yapılması gerektiğini düşündü. Bu fikrini futbol genel direktörü Ünal Karaman ve bordo-mavili futbolculara açan Sadıklar, onların olumlu görüşünü aldıktan sonra konuyu yönetim kuruluna getirdi. Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Sadıklar’ın bu düşüncesini olumlu bularak tesislere mescit ve şapel yapma kararı aldı. Konuyla ilgili görevlendirilen Sadıklar, inşaat masraflarını da üstlendi.
PROJE ÇİZİLDİ
Başkan Hacıosmanoğlu, yaptığı açıklamada, yurt dışında bulunan Sadıklar’ın projeyi çizdirdiğini belirterek, “Yerli ve yabancı oyunculara ibadet etme imkanı sağlaması için böyle bir çalışma yapıldı. Arkadaşımız bunun projesini hazırlatıyor ve uygulamaya yakın bir zamanda geçireceğiz” dedi. Hacıosmanoğlu, herkesin ibadetini rahat bir şekilde yapabileceğini kaydederek, “Herkesin ibadet yapma özgürlüğü var. İnsanlara saygı gösterirseniz onlar da size saygı gösterir. Dinimiz hoşgörü dinidir. Hristiyan oyuncularımızı da unutamayız. Onlar da tesislerde inançlarını yaşayabilirler. Oyuncular, bu kararımızdan memnun oldular” ifadelerini kullandı.
SADIKLAR: “ÖRNEK OLACAK”
Köksal Sadıklar ise mescit ve şapeli yapacakları yeri belirlediklerini belirterek, “Tesislerin içerisinde ağaçlık alanda küçük, şirin, göz önünde olmayan, çevre görüntüsüne uygun şekilde yan yana mescit ve şapel yapacağız. Göz önünde olmayan bu ibadet yerleri futbolcuların maneviyatına hizmet edecek” diye konuştu. Yurt dışından döndükten sonra mescit ve şapelin inşaatına başlayacaklarını anlatan Sadıklar, “Bildiğim kadarıyla Türkiye’de kulüplerde bir arada şapel ve mescit yok. Örnek bir proje olacağını düşünüyoruz. İspanya’da Barcelona’nın stadı Nou Camp’ta şapel var. Futbolcular sahaya çıkmadan buralarda dua ederek sahaya çıkıyorlar. Bu onlara manevi bir huzur sağlıyor. Bu rahatlık performansları için de önemli” dedi.
1’İ MÜSLÜMAN 9 YABANCI OYUNCU
Trabzonspor’un kadrosunda 9’u yabancı olmak üzere 26 oyuncu bulunuyor. Yabancı oyunculardan Fildişi Sahilli Souleman Bamba Müslüman. Diğer yabancılar Adrian, Alanzinho, Zokora, Malouda, Colman, Bosingwa, Janko ve Henrique ise Hristiyan.

Yorumlar kapatıldı.