İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Medeniyetler Birliği’nden Midyat’taki çete olayına tepki

Mardin’in Midyat ilçesinde Süryanilerin arsa ve tarlalarının çete tarafından ellerinden alınmasına tepki gösteren Mardin Medeniyetler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Söğüt, Midyat ilçesinde ‘çete tehdidi’ ile gündem oluşmasının, dillerin ve dinlerin kardeş şehri Mardin’i derinden sarstığını belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Medeniyetler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Söğüt, ”Yaklaşık 7 bin yıllık geçmişleriyle Süryaniler, Mezopotamya’nın en eski sakinlerindendir. Bugün Midyat’ta 115’e yakın aile hayatlarını huzur içerisinde sürdürürken, hak ve adaletten nasibini almamış kişilerin karanlık hesapları, adeta bir kaos oluşturmuştur.” dedi.
Bu konuda gerek savcılık gerekse İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmanın, bu işin çözümü noktasındaki çabaları takdire şayan olduğunu ifade eden Söğüt, şöyle konuştu: ”Hiç kimse, Süryani vatandaşlarımızı, biz var olduğumuz sürece rahatsız edemez. Çünkü biz, gücümüzü ‘birlik, beraberlik ve hoşgörü’ kavramından alıyoruz. Süryani vatandaşlarımızla bir olmaktan, birlik olmaktan, bir arada yaşamaktan asla rahatsızlık duymuyoruz. Mardin Medeniyetler Birliği olarak, mağdur Süryani kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz. Yılların dostluğunu, bir avuç kendini bilmezin ellerinde yok edemeyiz. Bizler, farklılıkları zenginlik olarak kabul ediyor ve Mevlana’nın ‘sen dost olursan, sayısız dost görürsün’ sözüne yürekten inanıyoruz. Bu düşüncelerle, Mardin halkını, Midyat’taki hemşehrilerimi, kamu ve özel sektör kuruluşlarını, üniversitemizi, esnaf ve sanatkârlarımızı ‘birlik ve beraberlik konusunda’ bütünleşmeye çağırıyorum.”

Garip 

Yorumlar kapatıldı.