İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni oyunu!

Ermeni Lobisinin İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’nı almaması için Buenos Aires’te lobi çalışması yaptığı ortaya çıktı. Reklam panolarında 2020 adaylığına karşı hazırlanmış afişler hala duruyor. Bu kadarına pes doğrusu!… Yıllardır her platformda Türkiye aleyhine çalışmalarda bulunan Ermeni lobisinin yeni bir ayıbı daha ortaya çıktı. Buenos Aires’te 2020 olimpiyat adaylığı için Tokyo ve Madrid’le büyük bir çekişme içersine giren İstanbul’un 2020’yi almaması için çalışma yaptığı belirlendi.

GEZİ OLAYINI KULLANDILAR
Arjantin’de gerçekleşen oylamanın yapıldığı geceden sonra bir ayrıntı tüm belirginliğiyle ortaya çıktı. Buenos Aires sokaklarında bulunan reklam panolarında Türkiye ve İstanbul aleyhine asılan pano dikkat çekiciydi. “İnsan haklarını ihlal eden bir ülke olimpiyatı alamaz” sloganlı afiş kelimenin tam anlamıyla Ermeni lobisinin çirkinliğini ortaya koyuyordu. Panoda Gezi olaylarındaki siyasi eylem ve protestolar gösterilirken afişte bulunan polis ve olimpiyat sembolü olan 5 çemberin kelepçeye benzetilmesi gözden kaçmadı. Ermeniler büyük bir çalışma yaparak bu afişleri Buenos Aires’teki caddelerin değişik yerine astı. Böylece karalama kampanyası yürüterek İstanbul engellenmeye çalışıldı.
Ermeniler Buenos Aires’te 2020 Olimpiyatları’na evsahipliği yapacak şehrin seçimine saatler kala da çirkefliğini sürdürmüştü. 500 kişilik bir grup Türkiye aleyhine tezahürat yaparken astıkları çirkin pankartlarla da Türkiye’yi soykırımcı ilan eden çeşitli sloganlara yer vermişlerdi.

Yorumlar kapatıldı.