İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Katolik Kilise’den savaşa karşı küresel oruç

Papa, ‘Tüm dünyada barış haykırışı güçlü bir şekilde yükselsin’ diyerek çağrıda bulundu…Katolik Kilisesi’nin inisiyatifi ile bugün dünya genelinde Suriye’ye yönelik askeri bir müdahaleye karşı bir günlük oruç tutulacak. Roma’daki Saint-Pierre Meydanı’nda Papa François’nın katılımı ile büyük bir gece oturumu da öngörülüyor.Arjantin kökenli Papa François, “Tüm dünyada barış haykırışı güçlü bir şekilde yükselsin!” diyerek, 1,2 milyar Katolik, ile diğer Hristiyanlar, başka dinlere inananlar ve ateistleri Suriye’ye yönelik savaşa karşı toplanmaya çağırdı.

Bağdat’tan Kudüs’e, Bombay’dan Buenos Aires’e, Washington’dan Beyrut ve Paris’e kadar, bu mesaj yayıldı. Hem dini ayinlerde, hem de sosyal ağ üzerinde savaşa karşı bir günlük oruç tutulması çağrısı yapıldı.
Batı medyası bu girişimi yeni Papa’nın Katolikleri, hem ilerici hem de muhafazakarları ve tüm eğilimleri bir araya getirebildiğinin işareti olarak değerlendiriyor.
St. Petersburg’daki G20 zirvesine de bir mektup gönderen Papa, ABD ve Fransa tarafından Suriye’ye yönelik tüm askeri müdahale fikirlerine karşı çıkıyor. Papa, olası bir askeri müdahalenin sınırlı olamayacağını, katliamları ve nefreti arttıracağını düşünüyor. Katolik Kilisesi, Irak savaşına karşı da kampanya yürütmüştü. (ANF)

Yorumlar kapatıldı.