İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Diasporası, Doug Frantz’ın Atanmasından Rahatsız

Los Angeles Times’ın eski şef editörü Doug Frantz’ın ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yeni sözcüsü olarak atanması, Frantz’ı sözde Ermeni soykırımını reddeden biri olarak gören Ermenileri rahatsız etti.Public Radio of Armenia’nın haberinde Ermeni kökenli gazeteci Mark Arax tarafından kaleme alınan sözde Ermeni soykırımı hakkındaki bir yazının yayınlanmasını engelleyen Frantz’ın, LA Times’taki görevini bu sebeple kaybettiği ileri sürülüyor.



Dışişleri Bakanlığı Halkla İlişkiler Departmanı Müsteşarı olarak atanan Frantz, ilk kez Dışişleri Bakanı John Kerry ile birlikte çalışmayacak. Frantz daha önce de Kerry’nin başkan olarak görev yaptığı Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştı.

/images/stories/date/090613/special-news/090613-ermeni-diasporas-doug-frantzn-atanmasndan-rahatsz-1.jpgFrantz, 2007 Nisan ayında Ermeni-Amerikan toplumunun dikkatini çekti. O dönemde LA Times’ın şef editörü olan Frantz, o dönem Kongre’de inceleme sürecinde olan sözde Ermeni soykırımı kararı hakkında bir yazı kaleme alan Ermeni-Amerikalı gazeteci Mark Arax’ın makalesinin yayınlanmasını istemedi. Frantz, makalenin yazarının etnik kökeninin çıkar çatışması sorunu doğurduğunu belirtti.

2007 Haziran ayında LA Times’tan istifa eden Frantz’ın, Ermeni toplumundan gelen tepkiler sonucu istifa ettiği ileri sürülüyor.

İstifasının ardından İstanbul’a giden Frantz’ın, Türkiye ile uzun zamandır devam eden bağları bulunuyor. Birkaç yıl boyunca İstanbul’da görev yapan Frantz, ilk olarak The New York Times’ın İstanbul bürosu şefi olarak daha sonra da Los Angeles Times için araştırmacı gazeteci olarak çalışmıştı. Frantz’ın birçok Türk yetkiliyle yakın ilişkileri bulunuyor.


Yorumlar kapatıldı.