İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ermeni baharı kapıda’ iddiası

Ermenistan’da Sarkisyan yönetimini devirecek bir ayaklanmanın olabileceği iddia ediliyor.Rus Pravda gazetesine açıklama yapan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, meydana gelecek ayaklanmada Sarkisyan yönetiminin devrilebileceğini öne sürdü.Dünya Bülteni’nden İbrahim Ali’nin haberine göre, Ermeni Sahra Komutanları Askeri Konseyi üyesi Suren Sarkisyan, Arap ülkelerinde yaşanan halk ayaklanmalarının benzerinin Ermenistan’da da uygulanması için batı ülkeleri tarafından senaryoların hazırlandığını ifade etti.

Sarkisyan, “Ermenistan’da son zamanlar yaşanan olaylar bizi tedirgin ediyor. Yaklaşan tehdidi ve onun muhtemel olumsuz sonuçlarını hissediyoruz,” dedi. Sarkisyan olayların merkezinde yabancı istihbarat merkezleri olduğunu savundu.
Bağımsızlık yıllarında ilk defa Ermenistan’ın dış politika önceliği konusu 2013 yılı içerisinde gündeme taşınmış oldu. Son aylara kadar Erivan yönetiminin Rusya ile yakınlığı konusu tartışılmaya dahi açılmamasına rağmen Kremlin sarayı ile ilişkiler gerilmeğe başladı. Komşu ülkelerle yaşanan soruna bir yenisi daha eklenmiş oldu.
Rusya Azerbaycan arasındaki askeri ve ekonomik anlaşmaların imzalanması Ermenistan’ın tepkisini çekti. Kremlin sarayı tarafından üretilen projelerin içerisinde yer almayı tercih eden Ermenistan, Gümrük Birliği ve Avrasya Birliği gibi projeler konusunda tercihini saklamaya çalıştı. Ermenistan BDT’nin yanı sıra Kolektif Güvenlik ve İşbirliği Örgütü (KGAÖ) içerisinde de yer almıştı.
Rusya ve İran’ın siyasi, askeri, ekonomik ve ticari desteğine rağmen ülkenin sosyal sorunları daha da büyüyor.

Yorumlar kapatıldı.