İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pavel Sigal: Uluslararası toplum Ermeni Soykırımını eleştirseydi Holokost olmazdı

Tataristan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeciliğe Destek konularında Koordinasyon Kurulu Bşk. ve Mikrofinansman Merkezi Bşk. Pavel Sigal’″Ermeni Soykırımı Müzesinde bulunduk. Olaylara ilişkin dökümanlarla ilgili bilgi alırken oluşan hisleri kelimelerle ifade etmek zor. Kısa bir süre önce Kudüs Yad Vashem’de (Holokost Müzesi) bulundum. Tarihte iki halk soykırıma uğradı, Ermeniler ve Yahudiler. Rehber doğru belirtti, eğer geçtiğimiz asrın 20’li yıllarında uluslararası toplum, medeni ve sert bir şekilde Ermeni Soykırımını kınasaydı, II: Dünya Savaşındaki olayların olmaması olasıydı″ dedi.

***

Ermeni Soykırım Müzesini ziyaret ederken oluşan hisleri kelimelerle ifade etmek zor.  Tsitsernakaberd Anıt Kompleksini ziyareti sonrasında NEWS.am muhabirin açıklamada bulunan Tataristan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeciliğe Destek konularında Koordinasyon Kurulu Bşk. ve Mikrofinansman Merkezi Bşk. Pavel Sigal’den geldi.
″Ermeni Soykırımı Müzesinde bulunduk. Olaylara ilişkin dökümanlarla ilgili bilgi alırken oluşan hisleri kelimelerle ifade etmek zor. Kısa bir süre önce Kudüs Yad Vashem’de (Holokost Müzesi) bulundum. Tarihte iki halk soykırıma uğradı, Ermeniler ve Yahudiler. Rehber doğru belirtti, eğer geçtiğimiz asrın 20’li yıllarında uluslararası toplum, medeni ve sert bir şekilde Ermeni Soykırımını kınasaydı, II: Dünya Savaşındaki olayların olmaması olasıydı″ dedi.
Hatırlatalım; 25-28 Ağustos’ta Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni  (DKC) ziyaret eden Rus toplumsal sektör temsilcilerinden oluşan heyet 29 Ağustos’ta Ermeni Soykırımı kurbanlarının anısını ebedileştiren Tsitsernakaberd anıt kompleksini ziyaret etti. Heyet üyeleri «Ebediyet ateşi» etrafına çiçekler koydular, Soykırım Müzesini ziyaret ettiler. Heyet bünyesinde Rus istihbaratının eskiçalışanlarından, Ren TV «Dünyanın sırları» programını hazırlayan ve sunan Anna Chapman, Rusya Toplumsal Meclis üyesi Denis Dvornikov, insan hakları savunucusu Sergey Karnaukhov, «Russkiy Reporter» aylık dergisi muhabiri Alexandr Rijkov, DairyNews Ajansı muhabiri Alexandra Rijkova vd. yer almaktalar.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.