İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın Dini Lider, Azerbaycan’ın Dini Liderinden Yardım İstedi

Ermenistan’ın dini lideri II. Garegin, Azerbaycan’da esir tutulan Ermeni askerin salıverilmesi için Allahşükür Paşazade’den yardım istedi. II. Garegin, Rusya’nın dini lideri Patriark Kiril’e de bir mektup yazarak, konuya müdahil olmasını ve esir askerin salıverilmesi için aracılık yapmasını rica etti.

Ermenistan’ın dini lideri Katalikos II. Garegin, Azerbaycan’da esir tutulan Ermeni askerin salıverilmesi için Azerbaycan’ın dini lideri, Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade’den yardım istedi.
Paşazadeye mektup yazan II. Garegin, Azerbaycan’da esir tutulan Ermeni asker Akop İncigulyan’ın serbest bırakılması ve Ermenistan’a geri verilmesi için yardımcı olmasını istedi.
II. Garegin, Rusya’nın dini lideri Patriark Kiril’e de bir mektup yazarak, konuya müdahil olmasını ve esir askerin salıverilmesi için aracılık yapmasını rica etti.
Ermeni asker Akop İncigulyan (22) 7 Ağustos 2013’te Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Azerbaycan askerleri tarafından esir alınmıştı. Ermeni tarafı, İncigulyan’ın, yolunu kaybederek karşı tarafa geçtiğini duyurmuştu. – Bakü

Yorumlar kapatıldı.