İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni meselesi için öğrencilerle akademisyenler birlikte kafa yoruyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen ‘Lider Gençlik Projesi Tematik Tarih Kampı’ kapsamında Sakarya’ya gelen öğrenci ve akademisyenler, Ermeni meselesi üzerine çalışma yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen ‘Lider Gençlik Projesi Tematik Tarih Kampı’ kapsamında Sakarya’ya gelen öğrenci ve akademisyenler, Ermeni meselesi üzerine çalışma yaptı. Kamp heyeti; Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya geldi. 

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Şahin, proje kapsamında, Türkiye’deki çeşitli üniversite ve bölümlerinde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrencilerle kampta bir araya geldiklerini söyledi.
Kamp programının tamamında Ermeni meselesi ile ilgili çalışmalar yapıldığını, konunun uzmanı akademisyenlerden eğitim alındığını belirten Şahin, “Bunun yanı sıra 19. yy Osmanlı Devleti incelemeleri ve Ermenilerin, Osmanlı Devleti içerisindeki konumları hakkında da çalışmalar yapıyoruz. Kısaca, ‘Bu mesele nasıl çıktı?’ sorusu üzerinden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1915’te yaşanan tehcir konusuna yönelik çalışmalar yapıyor, ‘sözde soykırım neden ve niçin çıkarıldı’ gibi sorular çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kamp ile seminerler, beyin jimnastikleri ve diğer çeşitli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle Sakarya’da olmaktan büyük mutluluk duyduk. Sizlerle tanışmak, misafiriniz olmak bizleri çok mutlu etti. Bizleri misafir ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, projede görev alan tüm akademisyen ve öğrencileri kutladı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu ise “Tarihteki ihtilaflı konular, tartışmalar ve soykırım olgusu gibi önemli konularda çalışmalar yapılıyor olması bizleri çok memnun etti.” şeklinde konuştu.
CİHAN
Cihan

Yorumlar kapatıldı.