İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’ın Ermeni Cumhurbaşkanı adayı!

Bakü’de doğup büyüyen ancak yirmi yıldır Ermenistan’da göçmen statüsünde yaşayan “Azerbaycan Ermenileri Kongresi” Başkanı Grigor Ayvazyan, Azerbaycan’da gelecek Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.. Ayvazyan, Azerbaycan’daki “azınlıklara özerk yönetim” ve “Aliyev’in gasp ettiği tüm kamu zenginliğini Azerbaycan halkına iade etme” vaadinde bulunuyor.

Azerbaycan’ın Ermeni Cumhurbaşkanı adayı!
Radikal.com.tr – Bakü’de doğup büyümüş ancak yirmi yıldır Ermenistan ’da göçmen statüsünde yaşayan Azerbaycan Ermenileri Kongresi Başkanı Grigor Ayvazyan, Azerbaycan’da gelecek Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.
Ayvazyan, Azerbaycan’daki “azınlıklara özerk yönetim” ve “Aliyev’in gasp ettiği tüm kamu zenginliğini Azerbaycan halkına iade etme” vaadinde bulunuyor.
Ayvazyan’ın adaylık talebine Bakü’den henüz resmi bir yanıt gelmedi. Ancak Azerbaycan Merkez Seçim Komisyonu, Azerbaycan basınından konuya ilişkin sorulara, “Ayvazyan’ın adaylığı yönünde yasal bir sakınca yoktur” cevabı geldi.
Grigor Ayvazyan Agos’a yaptığı açıklamada, “Ne olursa olsun gidip seçimlere katılacağız. Bu adım hayati tehlike içerebilir ancak buna hazırım çünkü tehlikeyi göze almaya değer” dedi. Azerbaycan’da sahip olduğu haklarından hiç bir zaman vazgeçmeyeceğini söyleyen Ayvazyan, “Ermenilere ve Azerilere çatışmaların arkasında saklanan tabloyu göstermeliyiz. Eski ve unutulmaya yüz tutmuş doğruları gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. İzin versinler rekabet ortamında seçime gireyim” dedi.
Agos’tan Lılıt Gasparyan’ın haberine göre can güvenliği için Bakü yönetiminden gerekli teminatları alamasa da seçimler için doğup büyüdüğü ülkeye gideceğini söyleyen Ayvazyan’ın en önemli seçim vaatleri arasında ‘azınlıklara geniş özerklik’ ve ‘Aliyev yönetiminin el koyduğu tüm kamu zenginliğini Azerbaycan halkına iade’ yer alıyor. Seçim vaatlerine çok güvenen Ayvazyan “Tek rakibim Aliyev” dedi.
SARKİSYAN’IN TERCİHİ…
Öte yandan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, “Azerbaycan’da kimin cumhurbaşkanı olması istersiniz?” sorusuna, “Demokratik bir Azerbaycan, tercihimizdir. İlham Aliyev, Ermeni fobisinden kurtulup Karabağ müzakerelerinde ortaya irade koyabilirse kendisinin bizim için en kabul edilebilir seçenek olduğunu düşünüyorum” şeklinde yanıt verdi.
Azerbaycanlı Ermeni Grigor Ayvazyan’ın adaylık başvurusu ve Sarkisyan’ın ‘Aliyev tercihi’ Ermenistan kamuoyunda, Ekim’de yapılacak Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik ilgiyi arttırdı.

Yorumlar kapatıldı.