İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milli Eğitim Bakanlığı inceleme başlattı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, HABERTÜRK’ün özel ve azınlık okulu öğrenci ve velilerine ait tüm bilgilerin internette herkese açık olarak yayınlandığını “Lise-leaks skandalı” başlığıyla duyurduğu haberinin ardından “inceleme” başlatıldığını açıkladı.

***
Öğrenci bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili inceleme
Bakan Nabi Avcı, Habertürk’ün öğrencilerin bilgilerinin internete sızdırılması ve velilere “Kızları takip edin, erkekleri rahat bırakın” yazılı SMS gönderilmesiyle ilgili haberinin ardından inceleme başlatıldığını söyleyerek, “Gereği yapılacaktır” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, HABERTÜRK’ün özel ve azınlık okulu öğrenci ve velilerine ait tüm bilgilerin internette herkese açık olarak yayınlandığını “Lise-leaks skandalı” başlığıyla duyurduğu haberinin ardından “inceleme” başlatıldığını açıkladı. Avcı, Slovakya Eğitim, Bilim, Araştırma ve Spor Bakanı Dusan Caploviç’le buluşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avcı, kız ve erkek çocuklarıyla ilgili velilere “kız çocukları kontrol edip erkekleri rahat bırakmaları” şeklindeki ayrımcı SMS gönderilmesi ve liselilerin e-okul sistemine kayıtlı kişisel bilgilerinin internete sızdırılmasıyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.
‘GEREKEN YAPILACAK’
Bakan Avcı, öğrenci bilgilerini kimlerin sızdırdığının inceleme sonucunda saptanarak, gereğinin yapılacağını söyledi. Avcı, ilgili firmayla 8383 hattından velilere çocuklarının devamsızlığı ve eğitimiyle ilgili konularda bilgilendirme yapılması amacıyla protokol yapıldığını belirterek, “Velilere enformatik amaçlarla yapılmış bir düzenleme iken ilgili firma, bu konuda zaman zaman yine öğrenci ve velileri bilgilendirdiğini düşündüğü mesajları o hat üzerinden velilere ulaştırıyormuş. Şimdi okullar tatil olduğu için anlaşılan gerekli enformatik bilgi mesajları üretememişler ve kendilerine göre birtakım pedagojik olduğunu düşündükleri ama tartışılabilir nitelikte mesajlar göndermişler. Onunla ilgili bu tür mesajların Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgisi dışında gönderilmemesi gerektiğini, gönderenlerin sorumluluğunu kendilerine hatırlattık” dedi.
SLOVAKYA’DA STAJ
Avcı, Slovakya ile yapılacak işbirliği sayesinde de özellikle hidroterapi merkezlerinde ve benzer kurumlarda turizm ve otelcilik öğrencilerinin Slovakya’da, Slovakyalı öğrencilerin de Türkiye’de staj yapmalarının sağlanacağını da dile getirdi.

Yorumlar kapatıldı.